Bøger / skønlitteratur / digte

Sakura selfie


Beskrivelse


Digtsamling fyldt med forskellige minder fra en barndom i 1970'erne og helt frem til 2010'erne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2017

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 19. maj 2017

Digtsamling med forskellige minder fra en barndom i 1970'erne og helt frem til i dag. Autofiktion i lyrisk form. For læsere af ny dansk lyrik.

"Sakura selfie" er øjebliksbilleder fra jeg'ets hverdag fra barndommen til livet som voksen formidlet i lyrisk form. Den er øjebliksbilledet fra da farmoren legede heks, til det første kys til en havnefest med én med bøjle, til kærestesorgen: "Jeg ved godt/ hvordan du har det/ sagde min veninde lige efter/ som om hun vidste det/ som om hun nogensinde/ var blevet gået fra/ hun er kun selv gået/ og det er jo forskellen/fra forstanden/ trænger du ikke til en psykolog?/ jo, jo/ ikke mere end du selv gør." På bagsiden af bogen står der med store typer udover forfatterens navn "Autofiktion Lyrik" Cecilie Rosdahl arbejder med mange forskellige kunstformer. Udover at skrive bøger, maler hun og laver kortfilm.

Digtsamlingen er personlig og fyldt med minder om lidt af hvert, så man ved aldrig helt, hvad næste side bringer. Sproget er lettilgængeligt og gør samlingen hurtiglæst og hurtigt fordøjet.

I sin bog KøleskabGlimt af øjeblikke fra 2004 skriver forfatteren også om barndoms- og ungdomsminder i korte prosastykker. Hanne Heinricys Glimt af øjeblikke er en anden digtsamling, der trække på hverdagsminderne og det personligeI sin bog Køleskab fra 2004 skriver forfatteren også om barndoms- og ungdomsminder i korte prosastykker. Hanne Heinricys er en anden digtsamling, der trække på hverdagsminderne og det personlige.