Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Salamandermysteriet


Beskrivelse


Krimi. En strandvasker bringer børnene Cecilia, Une, Leo og hunden Egon sammen som detektiver i den lille soveby ved Skudebugten. Hvem er den døde, og hvad betyder den tatovering han har på armen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2013

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 9. juli 2013

Krimi for børn i alderen 9-12 år, der kan lide en spændende historie med børn i hovedrollerne som detektiver.

En strandvasker bryder sovebystemningen i Skudebugten, og bringer børnene Cecilia, Leo, Une og hunden Egon sammen som detektiver, der med sund sokratisk skepsis og fast base i tårnværelset på Pensionat Perlen, prøver at kaste lys over begivenhederne. Hvem er den døde, og hvad betyder den salamander, han har tatoveret på armen? Stille handling med stereotype karakterer, men genrebevidst, velskrevet med korte fokuserede kapitler og megen dialog. Bogen indeholder desuden kort over Skudebugten og Pensionat Perlen, samt et faktaafsnit om Sokrates. Forfatteren, der selv arbejder som politimand, har skrevet flere krimier for voksne og debuterer her med første del af serien Clue, der er dannet af forbogstaverne til seriens fire hovedpersoner. En lovende debut, der nok skal finde læsere.

Bogen slutter med første kapitel af Maltesermysteriet, der er næste bind i serien, og således er der er sat en krog i læseren. Der er lignende mysterier at hente i serierne med fx De 5, Cirkusdetektiverne, Esme og Igor eller Katana af Jürgen Banscherus.

Første bind i ny krimiserie. En lidt stille handling, men godt sprog og alt i alt en lovende debut.