Bøger / faglitteratur / opskrifter

Salater


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 23. dec. 2009

Ny kogebogsserie med foreløbig 18 bind, som baserer sig på engelske forlæg. De små kogebøger vil være gangbare i de fleste vesteuropæiske køkkener, når der skal laves hverdagsmad i en fart.

Jeg har haft tre af seriens små kogebøger i hænderne: Slankemad, Let & magert og Salater. De er opbygget helt identisk og indeholder 20-21 opskrifter præsenteret på et dobbeltopslag med selve opskriften, hvor der bruges et overskueligt antal ingredienser, en pædagogisk forklaret fremgangsmåde følger og et klassisk-kedeligt billede af den færdige ret. Billedsiden er meget langt fra det inspirerende og sprælske layout, der præger danske kogebøger i disse år. Opskrifterne som sådan er der dog ikke noget i vejen med, selv om der ikke er meget nyt under solen.

Kogebøgerne om let mad, slankemad og salater vil næsten ingen ende tage, og om disse små kogebøger eller hæfter i den nye serie God appetit! - nem og lækker mad vinder eller taber på grund af deres lidenhed, må være en smagssag. I layout kan de minde om Brugsens små kogebøger fra 1980'erne, men indeholder langt færre opskrifter end disse. Hvis det skal være små kogebøger, vil jeg personligt foretrække den udstyrsmæssigt mere gedigne og inspirerende serie med titelbegyndelsen "Spis godt", som der op gennem 2000'erne er kommet en hel række af.

Tre små kogebøger i et uprætentiøst udstyr. Opskrifterne som sådan er der ikke noget i vejen med, men de små hæfter kan næppe stå distancen i forhold til de talrige større og mere lækkert layoutede kogebøger.Informationer og udgaver