Bøger / faglitteratur / opskrifter

Salater : fyldige og smagfulde


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2015

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 13. maj 2015

Alle der søger ny inspiration til at spise mere salat og grønt i hverdagen, kan finde gode idéer i disse to kogebøger.

Opskrifterne i disse to mindre kogebøger stammer fra Jamie Olivers Jamie magazine. Der er opskrifter både fra Jamie Oliver og flere andre madskribenter. Den ene indeholder salatopskrifter, mens den anden har opskrifter på forskellige grøntsagsretter. Layout og opbygning er ens i begge bøger. Der startes med lette småretter, derefter følger kapitler med mere fyldige retter, samt opskrifter fra hele verden, hvorefter der afsluttes med desserter. Bagest findes register og creditliste. Hver opskrift får to sider; en side med et helsides foto af retten og en side med liste over ingredienser og fremgangsmåde. Opskriftstørrelserne varierer fra 2 til 8 personer.

Et par fine små kogebøger med inspiration til salater og grøntsagsretter. Der er primært tale om hverdagsretter men med et tvist i form af anderledes ingredienser og sammensætninger.

Der kommer mange kogebøger med fokus på salat og grøntsager. Af nyere titler kan fx nævnes Sunde salaterMindst 600 gram om dagen - sådan! og Mindst 600 gram om dagen - sådan!. De to nye udgivelser fra Jamie Oliver fokuserer kort og præcist på opskrifterne uden den mere fortællende tekst som findes i andre af Jamie Olivers kogebøgerDer kommer mange kogebøger med fokus på salat og grøntsager. Af nyere titler kan fx nævnes Sunde salater og . De to nye udgivelser fra Jamie Oliver fokuserer kort og præcist på opskrifterne uden den mere fortællende tekst som findes i andre af Jamie Olivers kogebøger.