Bøger / faglitteratur / opskrifter

SalatTøsen : salater hele året rundt


Beskrivelse


Opskrifter på salater fordelt på årstiderne. Derudover opskrifter på tilbehør: Olier, cremer, dressinger, kryddersmør, pestoer, dip, syltede grøntsager og bær samt sirup.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 10. maj 2016

Bog med mere end 70 opskrifter på og inspiration til nye salater hele året rundt. For dem, der søger inspiration til salater.

Bogen starter med et forord, hvor forfatteren skriver om sin baggrund og formål med at udgive bogen. Derefter følger lidt om det at lege i et køkken, forstået på den måde, at gennem leg og nysgerrighed kan man fremtrylle lækre salater. Indledningen afsluttes med en guide til, hvordan bogen bruges. Derefter følger opskrifterne fordelt på de fire årstider. Så kommer et afsnit med tilbehør: Olier, cremer, dressinger, kryddersmør, pestoer og dip; Knas og knæk; Urtedrys; Sylt; Sirup. Bogen rundes af med 4 forskellige registre: Et opskriftsregister og et register, der handler om kød som tilbehør. Her kan man slå eksempelvis kylling op og se hvilke af bogens salater, der passer til kylling. Det tredje register er et råvareregister, hvor man kan slå hvilken som helst råvare op og se hvilke opskrifter, den indgår i. Til slut er der et stikordsregister. Forfatteren står bag fællesskabet SalatTøsen på Facebook og som hjemmeside.

Der er tale om en rigtig flot salatbog. Opskrifterne er lette og overskuelige og ingredienserne er til at få fat i. Bogen er fyldt med lækre og indbydende billeder, af en utrolig god kvalitet, hvilket fryder øjet. Bogens registre er ikke mindre end geniale, især "Kød som tilbehør"-registret, der giver et godt overblik over hvilken slags kød, der passer til de enkelte salater.

En anden bog, der også udelukkende beskæftiger sig med salat er Sunde salater. Denne er dog ikke årstidsopdelt.