Bøger / faglitteratur til børn

Salt


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2015

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 23. okt. 2015

Salt findes i både havet og i undergrunden. I Danmark henter vi det meste salt fra saltbjerge under jorden. I Det Døde Hav er der så meget salt, at man kan flyde. Fra 8 år.

Salt bruger vi ikke kun til vores æg, men til mange ting. Vi salter vejene, når der er frost, og vi kommer salt i opvaskemaskinen. Salt kaldes også det hvide guld, fordi det i gamle dage var dyrt og svært at få fat på. Der er overtro omkring salt, og ordet salt bruger vi også i vores sprog i faste udtryk. Hvad betyder det fx "At gnide salt i såret"? Det kan du læse om i denne bog i serien "Jeg læser". Bogen har 15 kapitler, som hver har store farvefotos. Der er indholdsfortegnelse, stikord og henvisninger til andre bøger og hjemmesider om salt. Der kan findes opgaver til faglig læsning på www.jeglæser.dk.

I de 15 små kapitler kan man hente megen viden om salt i dag og i gamle dage. De fleste fotos i bogen er fra Danmark. 4 af kapitlerne handler om salt andre steder i verden, så man forstår, at salt er vigtigt i hele verden. Teksten er skrevet i tekstbokse ovenpå fotografierne, så det er tydeligt, hvad man skal læse.

I samme serie kan du blandt andet læse om PengeIs. I Is kan du læse om, hvorfor is - lige som salt, er vigtigtI samme serie kan du blandt andet læse om Penge. I kan du læse om, hvorfor is - lige som salt, er vigtigt.Informationer og udgaver