Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sam og Sigge og den første jul


Beskrivelse


Erik og Simon vil have deres mor til at fortælle historien om den første jul sammen med hestene Sigge og Sam, hvor de for vild i sneen, fandt hjem ved hjælp af hestene og fik besøg af julemanden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2016

af

af

Julie Arndrup

d. 21. okt. 2016

Hyggelig historie om at fejre jul for første gang et nyt sted, og også om heste og de både hyggelige og dramatiske oplevelser man kan have med dem. Ny titel i den populære serie "RAP" om Sigge for både piger og drenge. Som højtlæsning fra ca. 6 år og selvlæsning fra 9-10 år.

De to drenge Erik og Simon vil have deres mor til at fortælle historien om den første gang, de holdt jul sammen med hestene Sigge og Sam. Det gør hun så, og drengene får hele historien om at fare vild i sneen, finde hjem ved hjælp af hestene, få besøg af en kat og måske også af julemanden.

En hyggelig historie om drengenes første jul med deres elskede heste. Det er en fin og let fortælling, der lægger sig tæt op af de foregående 17 bøger i serien. Historien er tilpas dramatisk uden at blive rigtig uhyggelig, og som i alle gode julefortællinger ender det hele godt. Hestene er lige så meget hovedpersoner som drengene er, og det vil more alle de hesteglade piger og drenge.

Der findes ikke mange hestebøger med drenge i hovedrollerne, men der er fx Bent Faurbys serie der starter med Noahs store ønske.