Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sam og Sigge og ridderbrødrene


Beskrivelse


Rideskolens ejer fortæller sine sønner Erik og Simon om dengang, de boede i England sammen med hestene Sam og Sigge. Drengene legede riddere og red ud på en dramatisk aktion for at redde et føl.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2013

af

af

Maria Sjøblom

d. 18. apr. 2013

Fans af serien om RAP : Rideskolen Agersøs Ponyer, som tæller både piger og drenge mellem 6 og 10 år, vil også rive dette bind ned fra hylderne. Bogen kan også sagtens formidles til ridderinteresserede drenge. De yngste i målgruppen vil nyde at få historien læst højt, mens de ældste selv kan læse den.

Den svenske forfatter har en stor produktion af børnebøger bag sig, fortrinsvis om heste og ridning. I denne bog skal rideskolens ejer fortælle en godnathistorie til sønnerne Erik og Simon om dengang, de allesammen boede i England og drengene legede riddere. Et føl var sluppet ud af indhegningen og resolut stak de 2 drenge af på hestene Sam og Sigge og reddede det lille føl. Sproget flyder fint på trods af den lidt komplicerede tekstlige konstruktion, hvor moderen fortæller historien men suppleres af børnenes egen fortælling. Forsiden viser de 2 ridende drenge udklædt som riddere og indbyder både drenge og piger til at låne den med hjem. Bogen er, som de andre bøger om "Sam og Sigge", et løsrevet supplement til bøgerne om "Sigge" og giver lidt baggrunds information om ejerne af rideskolen.

Bogen er bygget op omkring samme godnathistorie-ramme som Den nat, da Sigge blev født og er fuldt ud på højde med resten af serien. Det er ikke så ofte, at vi ser hestebøger for denne målgruppe med drenge i hovedrollerne, men bogen kan fint sammenlignes med Bent Faurbys Dingo-serie om "Noah".

En hjertevarm beretning om en af familiehistorierne bag rideskolen RAP.