Bøger / skønlitteratur til børn

Samis eidfest


Beskrivelse


Billedbog. Fodboldbanden spiller en skrækkelig kamp, hvor de taber 2-0 uden at have et eneste skud mod mål. Kasper mener, at de ikke kan vinde uden Sami, men Sami er taget til Marokko for at holde eid sammen med sin familie. Fodboldbanden beslutter sig for at rejse til Marokko for at overraske Sami. Mon de kan vinde kampen mod Samis venner og score mål nr. 50?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2012

af

af

Marion Tirsgaard

d. 24. okt. 2012

3. bind i billedbogsserien Fodboldbanden. For fodboldglade drenge fra 4-6 år.

Endnu et bind i serien om fodboldholdet, der har fodboldspillere fra 7 forskellige lande. I dette tredje bind er Sami sammen med sin familie taget til hjemlandet Marokko for at fejre, at ramadanen er slut. Fodboldbanden savner Sami, og Sami savner fodboldbanden og er bange for, at de uden ham scorer mål nr. 50, som de har aftalt, at de skal fejre sammen. Men fodboldbanden spiller ret dårligt uden Sami. Da de taber en vigtig kamp 2-0, beslutter de sig for at tage til Marokko for at overraske Sami. Sammen spiller de en kamp mod Samis venner - og Sami scorer mål nr. 50. Billedsiden er som i de foregående i serien i en farverig og appellerende tegneseriestil, der klæder den stringente og realistiske historie rigtig godt. Omslag dækker fint bogens indhold, og med fodboldbandens logo på for- og bagside er bogen genkendelig for fans af serien.

Der findes flere enkeltstående titler om fodbold fx Muldvarpeskud, 2006 og den fotografiske fagbilledbog Axels første landskamp, 2010 men ingen serie, der på samme måde omhandler et helt fodboldhold og deres oplevelser.

Et fint og underholdende tredje bind i serien om Fodboldbanden, der er guf for foldboldglade drenge i alderen 4-6 år. Dejligt med en billedbogsserie, der både er spændende, humoristisk og omhandler et emne, som de fleste drenge kan forholde sig til.