Bøger / skønlitteratur / digte

Samlede digte


Beskrivelse


Alle Benny Andersens digtudgivelser samlet i én, stor bog.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2016

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 23. aug. 2016

Alle Benny Andersens digtudgivelser samlet i én, stor bog. Vil interessere alle digtlæsere, ligesom der i bogen nemt kan findes gode citater til fx taleskrivere.

Benny Andersens "Samlede digte" udkommer nu i fjerde udgave med dette citat for forsiden: "Et lysende kapitel af det danske sprogs historie". Det er tillige tyve år siden at "Samlede digte" udkom for første gang, og siden da har Benny Andersen udgivet adskillige andre digte, der nu medtages i den nye udgave, der således er den mest komplette hidtil.

Udgaven med Benny Andersens "Samlede digte" er jo en kær, gammel kending, som også er meget brugt som gave, men bogens sideomfang på mere end 1.200 sider er besværligt at håndtere og heller ikke nem at bruge. Hvis man skal lede et bestemt digt op, er det meget besværligt, for bogen har desværre intet samlet alfabetisk register.

De tre tidligere udgaver fra 1996, 2002 og 2008 bør alle udskiftes med den nye udgave, der er den mest opdaterede.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 1998

af

af

Finn Windfeldt Hansen

d. 23. mar. 1998

Borgens Forlags 50-års jubilæum fejres bl.a. med denne udgivelse af BA's samlede digte, et digert værk rummende 13 tidligere udgivne samlinger fra debuten i 1960 med Den musikalske Ål til Verden udenfor syltetøjsglasset fra 1996. Forf. behøver næppe nogen nærmere præsentation, kendt som han er for sin lyrik om stort og småt i det tilværelsens forhindringsløb, der til stadighed byder på nye udfordringer og ny stillingtagen. Med et godt blik for den lille komik og den barokke humor har BA gennem snart en menneskealder givet os digte, ordspil, rim og remser på højt niveau tilsat et for forfatterskabet karakteristisk og umiskendeligt præg af enkelhed, lune og livsvisdom. I lange prosadigte eller ultrakorte strofer diagnosticeres det moderne menneskes situation og dets grundlæggende usikre vilkår, aldrig sårende eller udleverende, men snarere med det forsonende blink i øjet, der ikke på forhånd lukker alt håb ude. Her er noget for enhver, personligt nød jeg nok mest gensynet med Nomader med noder, hvor BA's andet og tidligere liv som musiker eksponeres så flot. En samling og en produktion, der måske bedst og enklest kan karakteriseres ved genbrug af Per Højholts anmeldelse af debuten, her citeret fra Bogens Verden, 1960: "..man indrømmer at resultatet er godt".


Jyllands-posten

d. 3. apr. 1998

af

af

Erik Svendsen

d. 3. apr. 1998


Politiken

d. 2. apr. 1998

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 2. apr. 1998


Kristeligt dagblad

d. 7. maj 1998

af

af

Peter Stein Larsen

d. 7. maj 1998


Kristeligt dagblad

d. 3. apr. 1998

af

af

Helene Moe

d. 3. apr. 1998