Bøger / skønlitteratur / digte

Samlede digte


Beskrivelse


Gustaf Munch-Petersens (1912-1938) samlede digte. Indeholder bl.a. forfatterens fire digtsamlinger fra 1930'erne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2010

af

af

Henrik H Pedersen

d. 20. aug. 2010

Til læsere af digte og klassisk dansk skønlitteratur. Målgruppen vil kende serien Danske klassikere fra Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.

Indeholder Gustaf Munch-Petersens (1912-1938) digtsamlinger udgivet i hans levetid. Her er gengivet debuten Det nøgne menneske fra 1932 samt Det underste land, Mod Jerusalem og Nitten Digte. Desuden er medtaget såkaldte løse digte og utrykte digte herunder den engelske afdeling "Black God's stone" og svenske afdeling "Solen finns". Karakteristisk for klassiker-serien fra Det Danske Sprog- og Litteraturselskab findes bagerst et større afsnit med efterskrift, udgave- og tekstforhold, noter og register. Efterskriftet er skrevet af Henrik Wivel. At Gustaf Munch-Petersen også var maler kan ses gengivet i et mindre afsnit. Selve boghåndværket er ganske nydeligt lavet med et "klassisk" udseende og med bl.a. to snore i vinrød og guld til brug som bogmærke.

Der findes også Samlede skrifter ved Torben Brostrøm, originaludgave 1959 og seneste 2-binds udgave er fra 1988. Nærværende udgave er dog mere detaljeret og udførlig.

Har man ikke samlede skrifter, ved Torben Brostrøm, bør man erhvere sig nærværende Samlede digte, bl.a. også pga. bogens efterskrift og store detaljerede appendiks. Desuden er her også tale om et nydeligt stykke boghåndværk.