Bøger / skønlitteratur / roman

Samleren


Beskrivelse


Krimi. Camilla Mark fra rejseholdet tilkaldes, da liget af en ung mishandlet pige findes i Taarbæk Havn. Det fører dels til et velhavende kvarter, dels til en forsømt ung mand, og begge steder findes der kvalmende hemmeligheder.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2008

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 28. aug. 2008

Forfatternavnet skal nok lokke læsere til, men også umættelige læsere af femikrimier vil blive fristet.

Maria Hirse er psykoterapeut, foredragsholder og studievært. Hun har skrevet 3 meget læste selvbiografiske bøger og 2 romaner og debuterer nu som krimiforfatter. Et brutalt mord på en 1-3-årig pige bringer Camilla Mark fra Rejseholdet på banen. Hun er en moderne kvinde, hårdtarbejdende, single uden børn, og hendes privatliv får lige et par ord med på vejen. Ellers drejer det sig om at opklare det bestialske mord, og spændingen holdes ved lige med indskudte afsnit om pigens sidste timer og afsnit, der præsenterer læseren for nogle perverse typer, der er gode bud på morderen. Handlingen udspiller sig i et københavnsk velhaverkvarter, hvor kynisme og pengebegær sætter dagsordenen, og dertil kommer det pædofile aspekt. Som læser føler man ganske vist ubehag, men uden at blive dybere berørt, og det skyldes, at personerne er ret overfladisk beskrevet. Slutningen overrasker, men er ikke helt tilfredsstillende underbygget på det psykologiske plan.

Bogen kan ikke måle sig med femikrimier af garvede forfattere som Elsebeth Egholm og Liza Marklund.

En dansk femikrimi i den lette ende med genrens tidstypiske træk, der uden at udpensle, men også uden at trænge dybere ind i sindets afkroge, kradser lidt i overfladen af et betændt problem.


Sentura [online]

d. 8. okt. 2008

af

af

Kirsten van der Poel

d. 8. okt. 2008


Jyllands-posten

d. 16. sep. 2008

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. sep. 2008


Berlingske tidende

d. 19. sep. 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 19. sep. 2008


Weekendavisen

d. 19. sep. 2008

af

af

Katinka Bruhn

d. 19. sep. 2008