Bøger / skønlitteratur / roman

Samleren


Beskrivelse


Krimi. Theodore Tate løslades fra fængsel efter en dom for spritkørsel. Jobbet i politiet er røget, fremtiden usikker, men så henvender kolleger og pårørende til en forsvunden pige sig til ham, og snart er han igen involveret i jagten på en seriemorder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 13. mar. 2015

Blandt krimier er bøger om de ondeste og mest psykopatiske drabsmænd, seriemorderne, næsten en genre for sig selv. En af dem, der dyrker den ivrigst er newzealandske Paul Cleave, som her fortsætter med endnu en bog henvendt til vores mest nervefaste og gyservandte publikum.

I Christchurch, der også er scene for forfatterens tidligere bøger forsvinder folk. En af dem er en professor i kriminologi og en anden en ung kvindelig psykologistuderende. Theodor Tate, som vi kender fra forfatterens tidligere bøger, Det syvende mordHævn og Hævn, bliver på trods af at han netop er blevet løsladt efter at have afsonet måneder i spjældet og nu er smidt ud af politikorpset, involveret i jagten, som trækker ham ind en rædselsvækkende verden af sindssyge og ondskab. De indtil videre tre titler på dansk af forfatteren hænger sammen og kendes under "Christchurch Noir", og det er en meget præcis genreangivelseI Christchurch, der også er scene for forfatterens tidligere bøger forsvinder folk. En af dem er en professor i kriminologi og en anden en ung kvindelig psykologistuderende. Theodor Tate, som vi kender fra forfatterens tidligere bøger, Det syvende mord og , bliver på trods af at han netop er blevet løsladt efter at have afsonet måneder i spjældet og nu er smidt ud af politikorpset, involveret i jagten, som trækker ham ind en rædselsvækkende verden af sindssyge og ondskab. De indtil videre tre titler på dansk af forfatteren hænger sammen og kendes under "Christchurch Noir", og det er en meget præcis genreangivelse.

Cleave spinder flere plot sammen, men styrer også det væv, de danner, med sikker hånd, og selvom handlingen er temmelig vidtløftig, sluger vi det bl.a. fordi han serverer det med samme sikre blanding af humor og ækel udpensling som i sine tidligere bøger.

Man møder hos Cleave den samme optagethed af seriemorderens sind som i klassikeren Ondskabens øjne.


Weekendavisen

d. 17. apr. 2015

af

af

Morten Hesseldahl

d. 17. apr. 2015