Bøger / skønlitteratur / roman

Samme dag næste år


Beskrivelse


Emma og Dexter tilbringer natten sammen efter deres dimissionsfest i 1988. De næste knap 20 år opdager de, at de trods store forskelle ikke kan undvære hinandens venskab, men mangt og meget står i vejen for at det kan udvikle sig til mere.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2010

af

af

Per Månson

d. 17. sep. 2010

Måske årets roman for yndere af feel-good-genren med alvorlige undertoner. Omslagets små snapshots skal nok pirre nysgerrigheden.

Nicholls har skrevet to bestseller-romaner, der endnu ikke er oversat, før denne. Efter dimissionsfesten i Edingburgh, 1988, deler Emma og Dexter seng og taler godt sammen natten lang. Det bliver starten på et venskab, der sættes på mange prøver og en kærlighed, hvor alt står i vejen for en fuldbyrdelse. Emma er fornuftig og selvstændig, mens Dexter får en tv-karriere og lever et meget overfladisk liv. De kan dog ikke undvære hinandens venskab, og hvordan udvikler det sig mon? Vi følger dem frem til 2005 i den ret geniale komposition, at vi følger dem sammen eller hver for sig samme ene dag - 15. juli - hvert eneste år. Det er en meget flot og gribende historie i et smukt sprog og med rigtig meget substans og megen humor. I 2011 skal bogen filmatiseres med Lone Scherfig som instruktør, så når den ikke reserveringstoppene inden, vil det sikkert ske næste år.

Bogen minder mig mest om film som Til ægteskabet os skiller og Fire bryllupper og en begravelse, men med meget mere substans.

En smuk, gribende, sjov og dybt alvorlig roman med meget stort udlånspotentiale.


litteratursiden.dk

d. 27. dec. 2010

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 27. dec. 2010

En eminent lille lækkerbisken der vækker mindelser om ’Da Harry mødte Sally’ og Nick Hornbys forfatterskab, men som alligevel er sin helt egen!’Samme dag, næste år’ er sådan en bog, man ikke kan ande...


Politiken

d. 13. nov. 2010

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 13. nov. 2010


Berlingske tidende

d. 12. nov. 2010

af

af

Jens Andersen

d. 12. nov. 2010


Weekendavisen

d. 31. dec. 2010

af

af

Heidi Laura

d. 31. dec. 2010