Bøger / skønlitteratur / eksperimenterende litteratur

Sammen og hver for sig - og andre noveller


Beskrivelse


19 noveller og historier skrevet i perioden 1917-1941.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2015

af

af

Tina Schmidt

d. 18. juni 2015

Virginia Woolfs korte historier og noveller for første gang oversat til dansk. For fans af Woolf og elskere af klassikere.

Selvom Woolf selv mere anså sine kortere historier som ufærdige skitser, viser ny forskning, at hun tog arbejdet med dem seriøst og at de rummer stor litterær kvalitet. De valgte noveller og historier er skrevet igennem hele Woolfs liv. Nogle af historierne er skitser og kapitler , som siden er blevet pillet ud af romanværker. Fællestrækket for dem alle er dog, at man kan se en forfatter, der eksperimenterer med sprog, genre og sprogkonventioner.

Novellerne er, ligesom Woolfs romanværker, en smule utilgængelige. De kræver en dygtig læser, der forstår sig på, at Woolf leger med sprog, syntaks og tankestrømme. Der er dog et glimrende forord, der giver en god introduktion til forfatterens stil og karriere.

Woolf er kendt som en af modernismens forgangskvinder for især grebet "stream-of-conciousness". Af romanværker kan især Mrs. DallowayTil fyret (Ved Jørgen Christian Hansen) og Til fyret anbefales. Stilen har givet inspiration til utallige senere forfattere. Herhjemme især Josefine KlougartWoolf er kendt som en af modernismens forgangskvinder for især grebet "stream-of-conciousness". Af romanværker kan især Mrs. Dalloway (Ved Jørgen Christian Hansen) og anbefales. Stilen har givet inspiration til utallige senere forfattere. Herhjemme især Josefine Klougart.


litteratursiden.dk

d. 4. aug. 2015

af

af

Beth Høst

d. 4. aug. 2015

En smuk samling af novelleperler for første gang på dansk, og det er absolut godbidder til sprogelskere, klassikerfans og de, der altid har læst alt af Virginia Woolf. Egentlig har jeg aldrig brudt m...


Information

d. 15. aug. 2015

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 15. aug. 2015


Kristeligt dagblad

d. 8. sep. 2015

af

af

Mai Misfeldt

d. 8. sep. 2015


Berlingske tidende

d. 15. aug. 2015

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 15. aug. 2015


Weekendavisen

d. 10. juli 2015

af

af

Liselotte Wiemer

d. 10. juli 2015