Bøger / skønlitteratur til børn / billedord

Sammen om sanserne


Beskrivelse


Billedbog. Pelle og Ronja er i Zoo med deres forældre, og oplever mange sjove og spændende ting. Hele vejen gennem historien handler det om sanserne og der lægges op til snak om hvad børnene lugter, smager, føler, ser og hører.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2019

af

af

Julie Arndrup

d. 26. nov. 2019

Gennem en tur i Zoo lærer vi om sanserne sammen med Pelle og Ronja. Oplagt til dialogisk læsning med de 3-7 årige.

Pelle og Ronja er i Zoo med deres forældre og oplever mange ting. Hele vejen gennem historien handler det om sanserne og hvad børnene lugter, smager, føler, ser og hører. Historien fortælles med små billeder i teksten, der gør det muligt for barnet selv at læse med. På hver side er der spørgsmål, der lægger op til dialog. Sidst i bogen er der forslag til sanse-lege, man selv kan lege. Der er også link til bogens hjemmeside, hvor man kan downloade et ark med de små billeder/symboler, der indgår i teksten, og dermed lave sine egne historier sammen med børn. Bogen er illustreret af Lea Letén.

En rigtig flot og sjov bog om sanserne, der inddrager børnene i læsningen på en anderledes måde. De små billeder, der indgår som en del af teksten, fungerer rigtig godt, og idéen med at printe dem og lave sine egne historier er genial. Bogen er smukt og lækkert illustreret af Lea Letén, hvilket får den til at fremstå meget professionel og gennemført.

En anden bog med snak om sanserne kan fx være Smag lige -Min dag i nulte. Forfatteren har udgivet flere bøger, der er oplagte til dialogisk læsning, bl.a. Min dag i nulteEn anden bog med snak om sanserne kan fx være Smag lige -. Forfatteren har udgivet flere bøger, der er oplagte til dialogisk læsning, bl.a. .