Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sammen til stregen


Beskrivelse


Sara spiller fodbold og hun spiller for at vinde. Men holdet mangler gejst og vildskab og det har de i den grad brug for hvis de skal slå ærkerivalerne fra nabobyen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2016

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 29. juni 2016

Sara lever og ånder for fodbold og har svært ved at forstå, at de andre på holdet ikke brænder ligeså meget for sporten som hun gør. For 9-12-årige piger der ikke kan få nok af fodbold.

Sara spiller fodbold og hun spiller for at vinde. Men holdet mangler gejst og vildskab. Måske kan Celine, den nye pige i klassen, bidrage med noget energi, det har hun i hvert fald rigelig af. Celine gør det faktisk rigtig godt, selvom hun aldrig har spillet fodbold før, men dagen før kampen mod ærkerivalerne fra nabobyen, bliver Celine anklaget for at stjæle fra omklædningsrummet. Pludselig er hele holdet ved at falde fra hinanden og Sara bliver mere og mere frustreret. Bogen er en del af "Sommerfugleserien" fra Carlsen, som er udviklet til piger mellem 9-14 år. Bøger med én sommerfugl, som denne, henvender sig til de 9-11-årige og bøger med 2 sommerfugle til de lidt ældre.

God og medrivende historie om Sara og veninderne. Her er fodbold omdrejningspunktet, men også mange andre relevante emner, som mobning, mistænkeliggørelse og det at turde være som man er, bliver behandlet på en fin måde.

Et par andre gode bud på fodboldbøger til pigerne kunne være Kissmeyers serie om Mathilde, hvor 1. del hedder Mathildes kampFC Englene. Bind 1 : En fodboldsæson i helvede eller Sonne Harilds serie om FC EngleneEt par andre gode bud på fodboldbøger til pigerne kunne være Kissmeyers serie om Mathilde, hvor 1. del hedder Mathildes kamp eller Sonne Harilds serie om FC Englene.