Bøger / faglitteratur / opskrifter

Samsø - mad & mennesker


Beskrivelse


Med udgangspunkt i lokalproducerede råvarer kommer man blandt andet rundt om Samsø mælk, bageriet Samsø samt vindyrkning på øen. Ydermere præsenteres der en række opskrifter fra nogle af Samsøs mange restaurationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2015

af

af

Lars Ovesen

d. 11. nov. 2015

Samsø, perlen i Kattegat med sine gode kartofler, sine mange restaurationer og et folk der støtter op om "deres" ø. Læs her, om hvordan mad og kultur kan gå op i en højere enhed eller nyd blot de mange stemningsfyldte billeder.

Denne bog er blevet til over et spænd på et halvt år i samarbejde mellem den "hjemvendte" samsing Ruth Lange og fotografen Torben Ulrik Nissen. Bogen tager udgangspunkt i lokalproducerede råvarer og kommer blandt andet rundt om Samsø mælk, bageriet Samsø samt vindyrkning på øen. Ydermere præsenteres der en række opskrifter fra nogle af Samsøs mange restaurationer. Læseren bliver heller ikke snydt for "den gode historie", der er tilknyttet øen. Udgivet i hardback kvalitet med mange fotos.

At de er usædvanlige produktive på Samsø bærer denne bog tydeligt præg af. Teksten er letlæst og skrevet med et glimt i øjet, når der fortælles om øens beboere. Jeg har nydt nogle timers godt selskab med de gode fortællinger i bogen. En del af opskrifterne, er for den mere rutinerede kok og kræver en del forhåndsviden samt god tid i køkkenet.

For yderligere litteratur om Samsø og/eller opskrifter fra øen se: Heltene fra SamsøSamsø på kryds og tværs - i ord og billeder eller Samsø på kryds og tværs - i ord og billederFor yderligere litteratur om Samsø og/eller opskrifter fra øen se: Heltene fra Samsø eller .