Bøger / faglitteratur

Samspil - når livet rammes af demens : en idé-bog for pårørende m.fl.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 3. mar. 2015

Lille letlæst introduktion til samvær med demensramte for den pårørende, professionelle eller frivillige.

Forfatteren er demenskonsulent og arbejder til daglig med at forbedre dementes livskvalitet. Bogen veksler mellem korte teoretiske afsnit, konkrete råd og dagbogsklip med oplevelser fra forfatterens arbejde. Hovedbudskab er at den demente skal støttes i at bevare gode relationer, fysisk nærhed og følelse af identitet. Arbejdet med dette kan føre til stjernestunder med selv svært demente patienter. Bogen har A5-format og spiralryg og er illustreret med autentiske sort-hvide fotografier.

Bogen og især dagbogsklippene vidner om indlevelse og stor kærlighed til arbejdet med demenspatienter. Den er let at gå til og har sin relevans som første introduktion for personale eller pårørende, der skal forholde sig til de særlige udfordringer, der er ved demente.

Tankerne i "Samspil" er hovedsageligt baseret på Tom Kitwoods teorier, der præsenteres i hans En revurdering af demensPårørende om demensHåndbog om demens - til pleje og omsorgspersonale på ældreområdet, undervisere og frivillige. Pårørende om demens har længere beretninger om livet med en dement pårørende, mens Håndbog om demens - til pleje og omsorgspersonale på ældreområdet, undervisere og frivillige er en mere uddybende men stadig letlæst guide til sundhedspersonale, der også medtager det naturvidenskabelige aspekt ved sygdommenTankerne i "Samspil" er hovedsageligt baseret på Tom Kitwoods teorier, der præsenteres i hans En revurdering af demens. har længere beretninger om livet med en dement pårørende, mens Håndbog om demens - til pleje og omsorgspersonale på ældreområdet, undervisere og frivillige er en mere uddybende men stadig letlæst guide til sundhedspersonale, der også medtager det naturvidenskabelige aspekt ved sygdommenTankerne i "Samspil" er hovedsageligt baseret på Tom Kitwoods teorier, der præsenteres i hans En revurdering af demens. Pårørende om demens har længere beretninger om livet med en dement pårørende, mens er en mere uddybende men stadig letlæst guide til sundhedspersonale, der også medtager det naturvidenskabelige aspekt ved sygdommen.Informationer og udgaver