Bøger / faglitteratur

Samtaler i en sprogløs tid


Beskrivelse


Samtalehæftet giver ingen rigtige svar eller løsninger men giver rig mulighed for at sætte sprog på det, man tænker og føler gennem spørgsmål om bl.a. livet, familie, kærlighed, lykke og døden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2009

af

af

Bodil Pedersen

d. 5. okt. 2009

Hæftet er ifølge bagsideteksten henvendt til alle, der er nysgerrige efter at dele egne og andres tanker.

Intentionen er at give samtalen, den anerkendende dialog, en mere central placering i hverdagen og på den måde i højere grad blive i stand til at sætte ord på egne tanker og følelser samt at blive gode lyttere til andres. Efter en kort introduktion lines nogle emner/temaer med tilhørende spørgsmål op på hæftets højreside. Disse er: livet, lykke, tro, familie, og venner, kunst og kultur, døden, drømme, kærlighed, eksistentielle leveregler 1 og 2.

Der findes flere mere omfattende bøger med samtalen som hovedtema.

Hæftets styrke og svaghed er dets enkelhed/lidenhed. På en måde står det i skarp kontrast til emnernes kompleksitet. Modsat eksponeres kompleksiteten og forstyrres på ingen måde af layout eller meget teoretisk tekst. I folkeskolen er denne samtaleform, samtalen og fælles refleksioner om disse store emner ganske velkendt og højt prioriteret. Men der er ikke nye tilgange eller igangsættende ideer i dette hæfte. Spørgsmålene virker endda en smule simplificerede. Måske er hæftet mere anvendeligt som privat anskaffelse eller i en eller anden form for terapi.Informationer og udgaver