Bøger / skønlitteratur / roman

Samtaler jeg har haft med min kone


Beskrivelse


Anders forelsker sig vildt i den dramatiske og mystiske Carmen. Han bliver skilt og forsøger at få et forhold med Carmen, men det er bestemt ikke nemt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2018

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 13. sep. 2018

Selvbiografisk roman om forfatteren Anders, der lader sig skille, da han forelsker sig vildt og voldsomt i den spændende, men vanskelige Carmen. For voksne med interesse i parforhold.

Roman i tre dele skrevet ud fra forfatterens eget liv. Anders skriver krimier under synonymet Kazinski, er gift og har et par børn. Forholdet er blevet mere venskabeligt, og de er primært sammen p.g.a. børnene. En dag møder Anders Carmen, og hun slår benene væk under ham. Anders forlader kone og børn, selv om "der er et eller andet" med Carmen. Og det må man sige, der er! Anders og Carmen lever i et stormfuldt forhold, og bogen følger deres samtaler og skænderier. Carmen er en dramaqueen med hypokondertendenser. Hun holder Anders hen og vil ikke kendes ved ham. Bogen følger deres on/off forhold i en del år tilsat metakommentarer om Anders' skrivekvaler. Hans indre dommerjury og tidligere forhold er også temaer.

Sikke et forhold! Som læser bliver man helt forpustet og har lyst til at diktere parterapi eller komplet adskillelse. Bogen er meget velskrevet, og selv om skænderierne i den grad kredser om de samme temaer, er man fanget ind og vil vide mere. Anders' tænksomme passager, hvor han filosoferer over forelskelse og det at lade sig skille fra sine børns mor er stærke sager.

Bogen rammer et emne, der er meget oppe i tiden både i bogform med fx KujonenEn frygtelig kvinde og som film med En frygtelig kvindeBogen rammer et emne, der er meget oppe i tiden både i bogform med fx Kujonen og som film med .


litteratursiden.dk

d. 22. okt. 2018

af

af

Jette Landberg

d. 22. okt. 2018

Et tilfældigt møde ændrer livet for Anders på et sekund. Han bliver skilt fra sine børns mor og gifter sig med Carmen og kaos. For alle der interesserer sig for forelskelsens mærkelige logik. En vint...


Berlingske tidende

d. 8. okt. 2018

af

af

Søren Kassebeer

d. 8. okt. 2018