Bøger / faglitteratur

Samtaler med unge pårørende


Beskrivelse


Forlagets beskrivelse. Nogle børn og unge har mistet en forælder. Andre har en far eller mor, der er ramt af alvorlig fysisk eller psykisk sygdom, misbrug eller andre problemer. Fælles for dem er, at deres udfordringer ligner hinanden, og at de har behov for professionel støtte til at kunne mestre dem. ”Samtaler med unge pårørende” henvender sig til fagpersoner, der kommer i kontakt med disse børn og unge, f.eks. pædagoger, sundhedspersonale, socialrådgivere og terapeuter. I bogens første del fortæller unge pårørende med forskellig baggrund om deres tanker og følelser, om ansvar, stigmatisering, sorg og sårbarhed. Men også om at lære sig selv bedre at kende og om at kunne klare svære ting. Anden del guider fagpersoner gennem tre typer af støttende samtaler: samtalen med barnet eller den unge i skole eller dagtilbud, forældersamtalen om barnet eller den unge samt familiesamtalen, hvor barnets eller den unges perspektiv er i centrum. Med forord af Haldor Øvreeide.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. sep. 2019

Et fagligt indblik i børn og unges udfordringer som pårørende til voksne, der er døde, i fængsel eller kæmper med livstruende sygdomme eller misbrugsproblemer, samt inspiration til at give professionel støtte via samtaler. For pædagogiske faggrupper, plejepersonale og studerende.

Bogen er delt i to dele. Første del er baseret på interviews af unge pårørende og giver et indblik i deres udfordringer, bekymringer og tanker. Anden del klæder de fagprofessionelle på til at kunne samtale med de unge pårørende.

Det er en imponerende god bog, som virkelig formår både at give et indblik i det at være pårørende samt værktøjer til at kunne mestre de svære samtaler professionelt.

Bogen adskiller sig fra de øvrige sorgbøger ved ikke kun at fokusere på en specifik type sorgproblematik, men på sorg generelt. Vil man læse mere, kan man vælge titler som "Jeg vil gerne tale om min sorg"Håndbog for sorggruppeledere i skoler og Håndbog for sorggruppeledere i skolerBogen adskiller sig fra de øvrige sorgbøger ved ikke kun at fokusere på en specifik type sorgproblematik, men på sorg generelt. Vil man læse mere, kan man vælge titler som "Jeg vil gerne tale om min sorg" og .


Sygeplejersken

Årg. 120, nr. 6 (2020)

af

af

Hanne Lindhardt (sundhedsplejerske)

Årg. 120, nr. 6 (2020)