Bøger / skønlitteratur / roman

Samtaler med venner


Beskrivelse


21-årige Frances er universitetsstuderende og spoken word kunstner. Da hun og exkæresten Bobbi møder ægteparret Melissa og Nick, opstår der et skæbnesvangert menage-a-quatre mellem de to par. I takt med at Frances forhold til Nick udvikler sig, smuldrer hendes facade.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2018

af

af

Merete Trap

d. 16. apr. 2018

"Jeg tænkte på om han også manglede en "rigtig personlighed", ligesom jeg gjorde". Sådan tænker Frances da hun møder den smukke Nick. En spot on roman om at være ung kvinde "lige nu". Bogen vil appellere til en bred gruppe af læsere, som sætter pris på nyere intellektuel litteratur med dybde.

Den 21-årige universitetsstuderende Frances er veninde og ex-kæreste med Bobbi, med hvem hun optræder som spoken word kunstner. Da de møder det noget ældre ægtepar Melissa (fotograf) og Nick (skuespiller), opstår der venskab de fire imellem. Dette kompliceres dog af den flirt der opstår mellem Frances og den depressive Nick. Som følelserne vokser, slås der revner i Frances kølige distance. Dette er irske Sally Rooneys debutroman.

En velskrevet og knivskarp roman om et kompliceret menage-a-quatre, hvor både identitet, alder og seksuelt tilhørsforhold er i spil. Scenen er et finkulturelt miljø, hvor alle virker køligt distancerede, grænsende til ironiske, i deres tilgang til livet som helhed. Rammen dannes af de intellektuelle samtaler mellem venner og elskere, hvor alt fra politik til forholdet til forældre drøftes og holdes ud i strakt arm. Bogen kan læses som et feministisk indspark, som en humoristisk kærlighedsroman eller som en anderledes dannelsesroman.

Anmeldere har sammenlignet Sally Rooney med Sylvia Plath, pga. hendes evne til at skildre det unge kvindesind. Læsere af Zadie Smith og Jennifer Egan vil sandsynligvis nyde denne historie.


litteratursiden.dk

d. 12. juli 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 12. juli 2018

Sally Rooney tegner et skarpt portræt af nutidens unge kvinder i en stærk roman, der spiller på hele følelsesregisteret med humor, jalousi og emotionelt kaos. Frances på 21 år er universitetsstuderen...


Jyllands-posten

d. 1. juli 2018

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 1. juli 2018


Politiken

d. 26. maj 2018

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 26. maj 2018


Weekendavisen

d. 3. aug. 2018

af

af

Linea Maja Ernst

d. 3. aug. 2018