Bøger / faglitteratur

Samtidsreligion : levende religion i en foranderlig verden


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. feb. 2012

af

af

Grethe Lorentzen

d. 29. feb. 2012

Utraditionelt festskrift tilegnet teologiprofessor Viggo Mortensen. Bogen henvender sig til forskere i samtidsreligion, og studerende, der er interesserede i bogens tematisering af religion i vores samtid.

Denne samling af artikler er skrevet af religionsvidenskabelige og teologiske forskere med tilknytning til Center for SamtidsReligion ved Aarhus Universitet, og er tilegnet teologiprofessor Viggo Mortensen, som nu har forladt universitetet. Bogen behandler religionens rolle i samtiden, dvs. nutiden, og artiklerne er centreret omkring temaerne sekularisering, globalisering, individualisering, markedsorientering og kompleksitet. Forfatterne gør rede for disse forskningsområder og giver eksempler på hvordan samfundsudviklingen indvirker på religionens rolle i vores samtid. Det er en letlæst artikelsamling, som dog har et til dels internt akademisk tilsnit.

Viggo Mortensen har i forbindelse med sit farvel til Aarhus Universitet selv udgivet en bog om det emne, der optager ham: Hvad hjertet er fuldt af : en håndbog om mission.

Letlæst festskrift med akademisk præg af forskere ved Aarhus Universitet, som undersøger centrale temaer forbundet med studiet af religion i vores samtid.


Kristeligt dagblad

d. 15. mar. 2012

af

af

Povl Götke

d. 15. mar. 2012


Præsteforeningens blad

Årg. 102, nr. 20 (2012)

af

af

Torsten Dam-Jensen

Årg. 102, nr. 20 (2012)


Religion

2012, nr. 3

af

af

Allan Rosengren

2012, nr. 3