Bøger / faglitteratur

Samværdighed : en håndværksbog krydret med personlige beretninger om hvordan du kan være dig selv - sammen med andre


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2014

af

af

Grethe Lorentzen

d. 19. mar. 2014

Til de meget nysgerrige med hensyn til redskaber i selvudvikling, kommunikation og værdige relationer til andre. Bogen byder på en række værktøjer og modeller iblandet historier fra forfatterens eget liv. Målgruppen er lidt uklar.

Thomas Michaelsen (TM) er bl.a. cand.mag i organisationskultur og kommunikation, og har virksomheden BølgeBryder, der rådgiver virksomheder og kommuner om kommunikation. Titlen Samværdighed er en kombination af ordene samvær og værdighed, som TM definerer som evnen til at være sig selv sammen med andre mennesker, og han opererer med elementerne tanker, følelser, krop og "dette nu" som vi skal arbejde med for at få sunde relationer og samtidig være os selv. TM præsenterer en række modeller og værktøjer i relation til disse elementer og historier fra eget liv. Bogen er causerende og det er svært for læseren at få overblik over og sammenhæng i det væld af værktøjer TM opererer med.

Daniel Goleman har skrevet tankevækkende bøger om følelsesmæssig og social intelligens, bla. Social intelligens : den nye videnskab om menneskelige relationer, og Resonant lederskab : ledelse gennem omtanke og omsorg.

Causerende bog om at være sig selv, og om at indgå i værdige relationer til andre, som præsenterer læseren for en række værktøjer i relation til de fire elementer, TM opererer med: tanker, følelser, krop og "nu", samt historier fra eget liv. TM lægger så mange teorier, værktøjer og modeller frem, at det er svært for læseren at danne sig overblik.