Bøger / skønlitteratur / roman

Sanctus


Beskrivelse


En af verdens hemmeligste ordener med fæstning i byen Ruin i Tyrkiet gemmer på en hemmelighed, den vil forsvare med alle midler. Især efter en ung munk forsøger at bringe den ud til omverdenen gennem et spektakulært selvmord.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2011

af

af

Per Månson

d. 1. sep. 2011

Thriller og konspirationsroman for læsere, der ikke går af vejen for religiøse mirakler undervejs.

Debutforfatteren har tidligere ernæret sig som tv-producer. I oldtidsbyen Ruin i Tyrkiet holder en af verdens hemmeligste ordner til i Sakristiet i bjerget, hvor ingen udenforstående endnu har haft adgang, og som samtidig er en af de få fæstninger i verden, der aldrig er erobret. Det giver anledning til mange spekulationer om ordenens hemmeligheder. En munk kaster sig i døden fra bjerget og hans krop og maveindhold indeholder måske nøglen til bjergets hemmelighed. Hans tvillingesøster sættes på opgaven, men er oppe mod både skrupelløse munke og deres håndlangere og korrupte politifolk, men får også hjælpere fra en hemmelig stridende orden og en ærlig politimand. Det kommer der en letlæst, godt sammenskruet og spændende historie ud af, selv om nogle undervejs må acceptere, at der skal overjordisk indblanding til for at få sagen til at gå op.

Romanen placerer sig fint i strømmen af lignende thrillere i slipstrømmen fra Dan Brown, der jo også af og til sætter sandsynligheden lidt på højkant.

En udmærket, spændende og velskrevet konspirationsroman om et meget lukket samfund.