Bøger / skønlitteratur / roman

Sand


Beskrivelse


50-årige Stig Tønnesen vender tilbage til barndommens feriedestination; Læsø, da hans mor beder ham om at sælge familiens sommerhus. Mødet med Læsø får Stig til at bryde med sin tilværelse i London og åbne øens første og eneste papirhandel.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2020

af

af

Christine Christensen

d. 20. mar. 2020

Hvornår er det for sent at få noget ud af livet og kan man indhente tabte dage, selvom man er blevet 50? Stilfærdig hverdagsfortælling for et modent publikum, der holder af de små tilfældigheder, der nogle gange forandrer vores liv.

50-årige Stig Tønnesen har ikke fået noget særligt ud af tilværelsen. Det er som om det meste af hans liv bare er passeret forbi uden nævneværdige fiaskoer eller nævneværdige succeser. I det hele taget er der ikke meget nævneværdigt ved Stigs liv. Det falder ham derfor let at afbryde sit liv i London og opsøge barndommens feriedestination, Læsø, da hans mor beder ham om at sælge familiens sommerhus på øen. Mødet med Læsø vækker imidlertid noget i Stig, og inden han får set sig om, har han lejet et hus, åbnet øens første og eneste papirhandel og genoptaget forbindelsen med sin ungdomskæreste, Malin.

En lavmælt skildring af en midaldrende mands liv og den drejning det tager, da han genstarter tilværelsen et nyt sted. På trods af mange gode takter brænder fortællingen dog ikke for alvor igennem, dertil er handlingen for stillestående og sproget lidt for omstændeligt.

Minder om den fine novellesamling Af uventet nåde, der også fortæller om livets op- og nedture og de tilfældigheder, der kan spille dit liv et puds.


Kristeligt dagblad

d. 24. aug. 2020

af

af

Maria Sjøqvist

d. 24. aug. 2020