Bøger / skønlitteratur / roman

Sandet i Sarasvati


Beskrivelse


Tre forskere opdager uafhængigt af hinanden skræmmende tegn på kommende naturkatastrofer af enorme dimensioner, og pludselig får de gamle beretninger om syndfloden og Atlantis ny grufuld mening.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Sanne Caft

d. 28. okt. 2013

En roman om global opvarmning kunne have et potentielt lille øko-fokuseret publikum, men denne dystopi er skrevet af den prisvindene finske forfatter, og har derfor en litterær kvalitet og afsæt ud over den forholdsvis smalle målgruppe, som emnet kunne lægge op til.

Forfatteren er videnskabsjournalist ud over at være forfatter og er en aktiv miljøforkæmper. Hans passion og baggrund mærkes tydeligt i romanen, der handler om forskning, havenes stigning, polernes smeltning og menneskeskabte naturkatastrofer. Vi følger tre forskellige spor, som først tilsyneladende ikke har noget med hinanden at gøre, inden de flettes sammen på klassisk vis. Vi følger både klimaforskeren Sergej; Karij, der forsøger at opfinde vindmøller, der kan omdanne vand til is og forskeren Susan, der opdager, at jorden trues af en megatsunami. Tanker om, hvordan et atomkraftværk beliggende ved kysten ville reagere i tilfælde af en tsunami er skræmmende aktuelle. Spændingen i historien er først og fremmest usikkerhederne i klimamodellerne og potentielle forestående naturkatastrofer.

Isomäki skrev sin roman i 2005, og den kommer nu på dansk. I 2012 er også kommet den graphic novel med samme titel, som Tolppanen og Kaakinen lavede over historien i 2008.

Velskrevet roman om global opvarmning og en fremtid, der rummer potentielle katastrofer. Prisvindende finsk forfatter. Vellykket oversættelse og større muligt publikum end det økologiske og naturkatastrofe-dystopiske indhold kunne lægge op til.


litteratursiden.dk

d. 10. dec. 2013

af

af

Arne Larsen

d. 10. dec. 2013

Finsk science fiction-agtig roman om farerne og konsekvenserne ved den globale opvarmning. Tankevækkende og særdeles skræmmende. Handlingen udspiller sig en håndfuld år ud i fremtiden, og man følger t...