Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sandhed eller konsekvens


Beskrivelse


Hazel ville ønske hendes mor ville lægge mere mærke til hende istedet for den ny kæreste, som Hazel i hvert fald ikke kan lide. For hun har mange ting hun bekymrer sig om, og nogle gange er det ikke nok at dele det med veninderne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2013

af

af

Martin W Hansen

d. 18. okt. 2013

Bogen her henvender sig primært til de yngre teenagepiger, og til dem der er lige ved at være det. Den kan formidles som en bog om det svære ved at vokse op.

Det er forfatterens første bog på dansk, men det er en god start, som placerer sig helt perfekt ind i forlagets Sommerfugleserien. Det er en forholdsvis kort historie om pigen Hazel, som har mange små dagligdags problemer at tumle med, som målgruppen vil nikke genkendende til. Hun vil gerne være mere populær i skolen, men er kun nummer 17 på den lækkerheds-liste som drengene på årgangen laver. Hun vil gerne have mere opmærksomhed fra sin mor, men kan ikke snuppe hendes nye kæreste, og så er hun bekymret over, at hun er den eneste af sine veninder, der endnu ikke har fået sin menstruation. Det er en realistisk og sympatisk oplevelse, at det ikke på noget tidspunkt sker noget rigtigt frygteligt i Hazels liv. Kun små katastrofer, der kan redes ud og overleves uden knubs. Forsiden signalerer pigeliv på en sød og pastel-agtig måde.

Ligner på mange måder Hopkins' Fyre og flammer og lignende serier, men med en hovedperson der synes en smule ældre.

En virkelig sød og opløftende historie, med en sympatisk hovedperson man bryder sig om, og gerne møder igen.