Bøger / skønlitteratur / roman

Sandheden og andre løgne : krimi


Beskrivelse


Krimi. Henry Hayden er succesforfatter, men det er hans stilfærdige kone Martha, der har skrevet bøgerne. De lever et godt liv for pengene, indtil Henrys elskerinde Betty bliver gravid.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 21. jan. 2015

Henry Hayden har det hele, en smuk elskerinde, en blid kone og masser af penge, som han har tjent på en række bestsellere, der i virkeligheden er skrevet af hans kone. Raffineret krimi for de læsere, der efterspørger psykologiske krimier uden udpenslet vold.

Henry Hayden er bestsellerforfatter men har ikke skrevet en eneste af sine fremragende bøger, det har hans stilfærdige kone Martha, men hun ønsker ikke at blive kendt. De lever et komfortabelt liv i en stor villa ved vandet, hvor Henrys fortid fortaber sig lidt i det uvisse. Da elskerinden Betty bliver gravid, smuldrer hans perfekte liv, og han må handle. Bogen foregår i et lidt løsrevet univers, som man ikke lige kan stedfæste, en lille by ved vandet, måske i Tyskland, men der er ingen kendte stednavne. Sascha Arango er berømt for at skrive manus til nogle af Tysklands store tv-krimiserier. Dette er hans romandebut, der er solgt til 22 lande.

En sproglig elegant krimi, raffineret og med et veldrejet, overraskende plot, den virker lidt gammeldags i positiv forstand, idet den ikke i så høj grad udmaler vold og mord.

Kan minde om stilen i Patricia Highsmiths Tom Ripley-serie, hvor den første, Tom Ripleys talent, udkom i 1957, her dog i mere nutidige omgivelser.


Weekendavisen

d. 20. feb. 2015

af

af

Morten Hesseldahl

d. 20. feb. 2015