Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sandheden om Alice


Beskrivelse


Alle ved, at Alice gik i seng med to fyre på én aften. Det er i hvert fald, hvad rygtet siger. Da den ene af fyrene dør i en bilulykke, er det da også Alices skyld ikke?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2016

af

af

Henriette Olesen

d. 25. apr. 2016

En historie har altid minimum 3 sider; min, din og sandheden derimellem. Hvad skete der egentlig den aften til festen? Rygterne løber i hvert fald hurtigt. For 14-16-årige.

Alice deltager i Elaines fest, og derefter går tingene stærkt. Rygterne løber, at Alice var i seng med 2 fyre den aften, hvoraf den ene var quarterbacken Brandon. Da Brandon nogle dage senere dør i en trafikulykke, er det uden tvivl da også Alices skyld, eller er det? Alice går fra at være en populær pige til at være ingenting. Hun forandrer sig og holder sig på afstand af alle, indtil hun begynder at tale med nørden Kurt. Forfatteren har skrevet flere ungdomsbøger, og betegner sig selv som en YA-forfatter.

Bogen beskriver, hvor hurtigt sladder og rygter kan ødelægge det hele for en ellers populær person. En begivenhed sætter gang i historien, og hele sagen beskrives med skiftende synsvinkler fra forskellige personer. På den måde får man hurtigt et indblik i alle de motiver, der kan være for at fortælle og ikke mindst pynte på en usand historie. Sproget flyder, og læseren kan nemt identificere sig med problemstillingerne. Der er stof til eftertanke i denne bog.

Bogen kan sammenlignes med Like had luderenFucked up men også Fucked up der begge beskriver et mobbeforløbBogen kan sammenlignes med Like had luderen men også der begge beskriver et mobbeforløb.


litteratursiden.dk

d. 15. aug. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 15. aug. 2016

Hvem vil lytte til sandheden, når løgnen er så meget lettere at tro på? Skræmmende realistisk teenagedrama om rygtesmedning og mobning der får fatale følger for en ung piges liv. Fire synsvinkler præs...