Bøger / skønlitteratur / roman

Sandheden om Alligatoren


Beskrivelse


Krimi. Detektiven Marco Buratti alias Alligatoren påtager sig at opklare et kvindemord, men finder alt for hurtigt frem til morderen. Det ser alt for oplagt ud, og Marco Buratti beslutter at arbejde videre på sagen, på trods af adskillige advarsler.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2011

af

af

Camilla Sejerøe

d. 7. sep. 2011

En lille, snedigt drejet krimi til de mere spidsfindige krimilæsere.

Dette er den første oversættelse af den italienske forfatter Massimo Carlottos bøger. Han er kendt i Italien for sine små, men finurlige krimier, der har et roligt tempo, mange personer og et ikke helt nemt plot. Forlaget kalder det Spaghetti noir, og det er meget rammende. Marco Buratti alias Alligatoren roder sig ud i opklaringen af en sag med et kvindemord, der har så oplagt en morder, at det er mystisk. Stemningen er mørk og regnfyldt, og luften tyk af røg og duften af calvados.

Der er ikke mange italienske krimier på det danske marked, og denne må siger at være endog meget italiensk. Man kan måske sammenligne med andre krimier i noir genren, fx Silver swan af Benjamin Black, der også er kommet i år eller krimierne i Berlin noir serien.

En lille, tætskrevet krimi, der ikke trækker op i tempo. Den er mere til de opklarings/krimigåde læsende, end til dem der er til spænding, fart og tempo. Måske nogle Italiens elskere også vil synes om den - den er i hvert fald oplagt til en ferie i Padova.


litteratursiden.dk

d. 12. mar. 2012

af

af

Jens Rasmussen

d. 12. mar. 2012

En ægte noir-krimi fra Norditalien om privatdetektiven Buratti der afdækker det italienske samfunds mørke sider. Marco Buratti er tidligere sanger i bluesgruppen The Red Alligators , men en fængselsd...


Jyllands-posten

d. 3. jan. 2012

af

af

Johnny Harboe

d. 3. jan. 2012


Politiken

d. 28. jan. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 28. jan. 2012