Bøger / faglitteratur / kostvejledninger

Sandheden om sukker : alt, du skal vide om sukker for at opnå solid sundhed : undgå inflammation, smid kiloene og styr uden om livstilssygdomme


Beskrivelse


Om hvordan man undgår svingende blodsukker, kronisk inflammation og livsstilssygdomme på grund af sukker. Med konkrete værktøjer og kostvejledninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2017

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 23. aug. 2017

Denne bog fortæller dig alt hvad du vil vide om sukker og kulhydraters indflydelse på din sundhed og dit helbred. For alle der arbejder seriøst på en sundere livsstil.

Forfatteren har en PhD og mange års erfaring som forsker hos Novo Nordisk. I denne bog formidler hun sin viden om sukker. Bogen er delt op i 4 dele. Første del omhandler sukker i samfundet og tager et opgør med de forskellige myter, der findes om sukker. Anden del giver en indføring i sukkerets funktion i kroppen samt fremhæver vigtigheden af stabilt blodsukker. I bogens tredje del gennemgås forskellige varedeklarationer og BIOLOGIKpyramiden, der giver et overblik over forskellige fødevaregrupper, introduceres. Forfatteren kommer også ind på sammenhængen mellem sukker og vægt, betydningen af at faste, samt stabilt blodsukker som medicin. Bogens fjerde og sidste del præsenterer seks trin til at opnå et stabilt blodsukker og holde det i syv dage, samt anbefalinger med henblik på at lægge en sukkerstrategi for fremtiden. Bagerst i bogen findes ordliste og referencer.

Seriøs og fagligt stærk bog, der på en pædagogisk og forståelig måde formidler viden om kulhydraters biologi og deres indflydelse på menneskets sundhed. Tankevækkende læsning, der kommer et spadestik dybere end de fleste andre bøger om sundhed.

Bogen tager fat på samme problematik som Et sødere blod, der dog er mere debatterende og journalistisk, hvor denne udgivelse kommer med mere konkret viden og anbefalinger.