Bøger / faglitteratur / bibliografier

Sandheden om sundhed : få styr på dit KRAM : kost, rygning, alkohol, motion : sund livsstil, der gør dig 14 år yngre


Beskrivelse


Med udgangspunkt i videnskabelig viden og dokumentation giver forfatteren gode råd om, hvordan man ved at ændre på få rutiner og vaner kan få styr på sin kost, rygning, alkoholforbrug og motion og dermed leve et sundere liv.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 7. sep. 2010

For alle voksne, der søger viden om, hvad sundhed er. En all-round-bog om 4 aspekter af sundhed: Kost, Rygning, Alkohol og Motion - også forkortet KRAM.

I slutningen af 2007/08 gennemførte Statens Institut for Folkesundhed projekt KRAM i en række danske kommuner, hvor man undersøgte befolkningens KRAM-faktorer. Heraf undertitlen i Bente Klarlund Pedersens nyeste opus. Hun er professor ved Københavns Universitet og overlæge ved Rigshospitalet og kendes for en række titler om motion og børns sundhed. I denne bog kommer hun rundt om de 4 KRAM-faktorer, så man kan danne sig et overblik over, hvad der er sund fornuft og rimelig adfærd indenfor de enkelte områder. Det er 4 vigtige områder at få styr på, hvis man har livet og helbredet kært. Og kniber det med ét af områderne, er her gode overskuelige råd at hente til, hvordan man kan gøre en indsats. Er der styr på alle 4 områder, skulle man kunne opnå 14 leveår mere end ellers. Bogen er nem at læse. Kan læses ud i ét stræk eller i delemner.

I den store mængde af livsstilsbøger repræsenterer denne en autoriseret, dansk, forskningsbaseret viden i populariseret form. Der findes bøger med beskrivelser og tal-materiale om KRAM-projekter, men denne bog beskriver, hvad KRAM drejer sig om.

Klar tale om, hvad der er sund fornuft i en dagligdag, når det gælder kost, rygning, alkohol og motion - de 4 livsstilsparametre, der tilsammen udgør begrebet KRAM. Indenfor alle områder findes en god middelvej - bortset fra rygning, som helt frarådes.


Undervisere.dk

Årg. 4, nov. (2010)

af

af

Martin Kreutzer

Årg. 4, nov. (2010)


Arbejdsmiljø

Årg. 26 nr. 11 (2010)

af

af

Tina Løvbom Petersen, Niels Erik Karkov, Rasmus Wind, Jesper Melgaard

Årg. 26 nr. 11 (2010)


Ugeskrift for læger

Årg. 172, nr. 41 (2010)

af

af

Lene Agersnap

Årg. 172, nr. 41 (2010)


Sygeplejersken

Årg. 111, nr. 4 (2011)

af

af

Michala Eich

Årg. 111, nr. 4 (2011)