Bøger / faglitteratur til børn / interviews

Sandheder om løgn & bedrag


Beskrivelse


Interview med 16 kendte og mindre kendte personer om deres syn på sandhed, løgn og bedrag.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2011

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 25. okt. 2011

En interviewbog, hvor en række kendte og mindre kendte personer bliver spurgt om deres syn på sandhed og løgn og bedrag. Bogen vil helt sikkert kunne bruges/læses af et bredt publikum, evt. også til undervisning i gymnasiet.

Teolog og terapeut Pernille Hornum har interviewet flere personer, som hun mener, har forholdt sig kritisk, polemisk, vurderende i forhold til bogens tema om sandhed, løgn og bedrag. Det er der kommet en inspirerende og tankevækkende bog ud af. Emnet er blevet besvaret ud fra forskellige synsvinkler, og vi kommer vidt omkring og får det belyst ud fra et teologisk, filosofisk, politisk, moralsk og psykologisk aspekt. De interviewede er fx idéhistoriker og forstander Jørgen Carlsen, skuespiller Paprika Steen, instruktør Thomas Vinterberg og biskop Elsebeth Dons Christensen. Med hvert portræt følger en kort introduktion og billede.

Der findes efterhånden flere bøger med et bestemt tema,som flere (kendte) personer bliver bedt om at forholde sig til. Det er fx Omveje : 10 portrætsamtaler om at leve et liv, der passer til en, I en nøddeskal : 24 fortællinger om fædre eller Den der vover livet (om svære valg og kriser, der er blevet vendt til noget positivt). Denne bog om sandheder dumper lige ned i dagens debat om danskernes forhold til moral og etik - er der sket et skred, som når Jørgen Carlsen citeres: "Ærlighed varer længst, men det er også den, der slides mindst på".

En interessant og meget læseværdig bog om sandhed og løgn.


Kristeligt dagblad

d. 17. dec. 2011

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 17. dec. 2011


Information

d. 13. jan. 2012

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 13. jan. 2012


Præsteforeningens blad

Årg. 102, nr. 30/31 (2012)

af

af

Michael Rønne Rasmussen

Årg. 102, nr. 30/31 (2012)