Bøger / skønlitteratur / roman

Sandmanden : krimi


Beskrivelse


Da Mikael, som er erklæret død, pludselig dukker op, bliver politiet nødt til at genåbne den gamle sag med seriemorderen Jurek Walter. Hvorfor bliver Mikael løsladt, og hvem har holdt ham fanget? En skræmmende sag som får mange konsekvenser for Joona Linna.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 20. sep. 2013

En krimi ventet med spænding af de mange fans af forfatterpseudonymet Lars Kepler. Også til dem, der kan lide at læse krimier/spændingsromaner, som ødelægger nattesøvnen.

Lars Kepler alias parret Ahndoril er nu nået til bind 4 af i alt 8 planlagte bind i den meget læste serie med finsk-svenske politikommissær Joona Linna som hovedperson. En vinteraften dukker der pludselig en ung mand, Mikael op på en jernbanebro. Han er afkræftet og syg, og da han bliver indlagt på sygehuset, finder man ud af, at han har været forsvundet i 10 år og er blevet erklæret død. Han forsvandt sammen med sin søster, og det er en af de sager, som Joona aldrig har fået opklaret. Jooana er overbevist om at de 2 søskende var blevet bortført af Jurek Walter, som Joona fik anholdt og dømt til psykiatrisk forvaring og total isolation. Sagen bliver genoptaget, og der er flere spor, der peger imod den mystiske sandmanden, er det Jureks usynlige hjælper? Saga Bauer, som vi også kender fra tidligere romaner, bliver indraget i sagen, som udvikler sig voldsomt og dramatisk. Sprogligt måske ikke lige elegant hele tiden, men det bærer man over med, for spændingen og overraskelserne står i kø.

Saga Bauer minder lidt om Lisbeth Salander, Jurek Walter får mig til at tænke på Hannibal Lecter, men ellers er Lars Kepler i en egen vægtklasse.

Sandmanden er spænding på højt plan, jeg havde svært ved at at lægge bogen fra mig, og jeg synes den holder hele vejen, også fordi vores hovedpersoner bliver mere og mere foldet ud.


litteratursiden.dk

d. 30. sep. 2013

af

af

Arne Larsen

d. 30. sep. 2013

Fandens god underholdning. Det svenske succes-ægtepars fjerde krimi med Joona Linna og Saga Bauer er igen forrygende aktion og spænding kombineret med isnende uhygge. Midt om vinteren bliver en ung ma...


litteratursiden.dk

d. 23. sep. 2013

af

af

Torben Wendelboe

d. 23. sep. 2013

Lille intens digtsamling om et mærket og kompliceret liv med funklende gnister af skær poesi. Dér hvor tingene forløses, lyser de som få andre steder i tidens lyrik. Asta Olivia Nordenhof åbner sin fø...


Berlingske tidende

d. 28. sep. 2013

af

af

Jesper Elsing

d. 28. sep. 2013


Jyllands-posten

d. 27. sep. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. sep. 2013


Weekendavisen

d. 27. sep. 2013

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 27. sep. 2013