Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sandrosen


Beskrivelse


Fantasyroman om 15-årige Thøger har levet en isoleret og overbeskyttet tilværelse med sin mor i Nordsjælland, men da han finder et skrin med moderens hemmeligheder, bliver han hvirvlet ind i en farlig kamp mellem Lyset og Sorte Rose.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Martin W. Hansen

2007

Bogen kan læses fra 10 år og vil appellere til både piger og drenge.

Forfatteren har de sidste to år skrevet mange bøger indenfor fantasy-genren, men har denne gang forladt den til fordel for en god gammeldags skattejagt. Sproget holdes i forfatterens vanlige stil, det er enkelt og let at læse. Forsiden er endnu en gang illustreret af Patrick Leis - det er efterhånden blevet en tradition for Lise Bidstrups bøger, og han gør det som sædvanligt godt. Det er en spændende bog, der går over stok og sten, når vi følger den 15-årige Thøgers jagt på, hvad han i første omgang tror, er hans forsvundne far. Men det viser sig snart, at målet for hans søgen er meget større end det. For turen går fra Danmark til New York, vi slår et smut over Grønland og ender til sidst i Nepal, hvor en ældgammel hemmelighed skal afsløres, og det går ikke stille af, for Thøger er ikke den eneste der er på jagt.

Hvis hovedemnet er skattejagten, kan jeg kun komme i tanke om én bog på hylderne i børnebiblioteket at sammenligne med nemlig Kong Salomons miner, men Sandrosen vil nok appellere til de fleste, fordi dens sprog er lettere og mere nutidigt.

Jeg var godt underholdt. Der går for lang tid mellem bøger, hvor man får serveret en god skattejagt som her.