Bøger / faglitteratur / essays

Sange til kærligheden


Beskrivelse


Det Gamle Testamentes store kærlighedsdigt Højsangen i nudansk oversættelse - her kaldet Kærlighedssangen - suppleret med essays, der behandler kærlighedens væsen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2019

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 8. mar. 2019

Fin lille bog om kærlighed med en dugfrisk nudansk oversættelse af Bibelens store kærlighedsdigt Højsangen samt tre essays, der undersøger kærligheden og dens kraft og magt. Oplagt til par og andre, der interesserer sig for at læse om kærligheden.

Nyoversættelse af Højsangen, hvori Salomon og Sulamit synge til hinanden om deres kærlighed og lidenskab. Derefter følger tre essays af forfatter Poul Pilgaard, psykolog Mattias Stølen Due og theolog Pia Søltoft inspireret af deres læsninger af Højsangen. Pilgaard skriver sin egen højsang om kærlighedens steder og forrykthed, mens Due skriver nye vers til Højsangen, der beskriver en parterapisession med Salomon og Sulamit, og Søltoft skriver om kærlighedens væsen og udtryk med udgangspunkt i Højsangen. Bogen afsluttes med Det nye Testamentes "kærlighedssang" fra 1. Korinterbrev kapitel 13.

Fin lille bog om kærlighed og lidenskab. De tre essays er meget forskellige og giver hver deres nutidige blik på Højsangen og hver deres undersøgelse af hvad kærlighed er og om kærlighed kan fastholdes. Der er masser af stof til eftertanke. Sproget er lettilgængeligt.

Sangenes sangAt elske og leve er en lignende lille bog med en nudansk oversættelse af Højsangen fra 2017. At elske og leve er en anden nyere bog, der undersøger spørgsmål som valg af livspartner og sexliv med udgangspunkt i HøjsangenSangenes sang er en lignende lille bog med en nudansk oversættelse af Højsangen fra 2017. er en anden nyere bog, der undersøger spørgsmål som valg af livspartner og sexliv med udgangspunkt i Højsangen.


Kristeligt dagblad

d. 2. mar. 2019

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 2. mar. 2019Informationer og udgaver