Bøger / faglitteratur / erindringer

Sangen i sorgen


Beskrivelse


Forfatteren fortæller om sin opvækst i Californien, hvor sorgen første gang rammer familien med broderens død, og om sit senere liv, hvor hun finder vej ud af sorg og livskrise gennem digtning og kunst.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2017

af

af

Merete Trap

d. 7. juli 2017

"Intet betyder noget, men alt tæller." En personlig fortælling om at finde en vej ud af sorgen. For læsere af spirituelle udgivelser med fokus på selvudvikling.

I kapitler med overskrifter som fx "Barndom", "At sørge" og "Digtets rejse", tages læseren med på en fortælling om forfatterens barndom i Californien, hvor kunst var en central del af livet. Réa var et undrende og spørgende barn. Da Réas bror på tragisk vis dør som teenager, kommer sorgen ind i familiens liv. Familien flytter til Frankrig, hvor Réa senere møder sin mand og får en søn. Endelig fortælles der om nutiden, hvor Réa er både kunstner og "keener" som er en slags sorg-hvisker. Bogen er tilsat Réas egne collager og digte. Rashani Réa har en del spirituelle udgivelser bag sig, denne er den første oversat til dansk.

Dette er en utraditionel livshistorie, hvor sorg og livskrise tackles med digtning og kunst, og viser vejen ud af sorgen. Réas fortælling er rørende og den giver et anderledes bud på hvordan sorg-bearbejdelse, kan give mulighed for udvikling. Også fint fokus på menneskets forbundethed med naturen, undren omkring hvad bevidsthed er, samt det dynamiske forhold mellem liv og død.

Det er oplagt at sammenligne med Lars Muhls udgivelser, og han har da også skrevet et kort afsnit i "Sangen i Sorgen". Især Lars Muhls smukke SHM - lyset i mørket har træk tilfælles med denne.


Nyt aspekt

Årg. 50, nr. 1 (2018)

af

af

Ingelise Hallengren

Årg. 50, nr. 1 (2018)