Bøger / faglitteratur / kogebøger

Sank : spis af naturens køkkenhave


Beskrivelse


Beskrivelse af 70 spiselige vilde planter med høsttips, forvekslingsmuligheder og forslag til anvendelse i køkkenet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2015

af

af

Conni Boll Christensen

d. 8. juni 2015

Få kendskab til naturens spisekammer med denne bog, hvor både nybegyndere og mere garvede kan lære at sanke vilde planter til madlavningen.

Først gode råd til at komme godt i gang med at sanke i naturen og lidt om lovgivningen på området. Dernæst en beskrivelse af 70 spiselige vilde planter med høsttips, forvekslingsmuligheder og forslag til anvendelse i køkkenet. Der er fotos af alle planter. Personer fra foreningerne HABITATS og BYHØST har medvirket til afsnit om naturpleje, biodiversitet, forurening og de nye fællesskaber, der kan opstå omkring interessen for at sanke. Endelig er der godt 80 sider med årstidsopdelte opskrifter. Afsluttes med litteraturliste og index, hvor også planternes latinske navne er med. Forfatterne har tidligere udgivet Mad med gran.

Grundig håndbog om at sanke, hvad enten du er interesseret i spiselig flora, madlavning med vilde planter og/eller at leve et mere bæredygtigt liv. Mest relevant til hjemmestudier både på grund af de teoretiske afsnit og bogens omfang.

Mere velegnet til at putte i baglommen er Kend de spiselige vilde planter - og undgå de giftigeNaturens spisekammer. Naturens spisekammer har en del flere opskrifterMere velegnet til at putte i baglommen er Kend de spiselige vilde planter - og undgå de giftige. har en del flere opskrifter.


Urt

Årg. 39, nr. 4 (2015)

af

af

Per Mølgaard

Årg. 39, nr. 4 (2015)