Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sankt Jørgen og dragen


Beskrivelse


En ildspyende drage truer med at udrydde et helt kongerige, hvis den ikke får kongens datter. Kan den tapre ridder Jørgen mon redde hende?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2017

af

af

Pia Gunilla Park

d. 18. dec. 2017

En farlig drage truer med at udslette et helt kongerige hvis den ikke får kongens datter. Kan den modige ridder Jørgen mon redde hende? For 7-10-årige.

I "Sankt Jørgen og dragen" får vi genfortalt det kendte sagn om ridder Jørgen og den ildspyende drage. Bagerst i bogen kan man læse historien bag sagnet og om hvordan Jørgen blev til Sankt Jørgen og hvad han står for. Teksten står med store typer, har lix 11,7 og understøttes af tegninger i farver. Flere steder er der små talebobler med små replikker.

Sagnet er genfortalt på en humoristisk og sjov måde. De sproglige virkemidler med talebobler giver historien liv og tegningerne giver en rigtig fin støtte til indholdet. "Sankt Jørgen og dragen" har samme gode udstyrskvalitet som de øvrige titler i serien "Læs selv" fra forlaget Flachs. En fin, let og vellykket genfortælling af det kendte sagn.

Bogen kan bedst sammenlignes med andre udgivelser i samme serie fx AskepotRobin Hoods eventyr og Robin Hoods eventyr, hvoraf sidstnævnte hører til den lidt sværere ende læsemæssigtBogen kan bedst sammenlignes med andre udgivelser i samme serie fx Askepot og , hvoraf sidstnævnte hører til den lidt sværere ende læsemæssigt.Informationer og udgaver