Bøger / skønlitteratur / roman

Sankt Psyko : spændingsroman


Beskrivelse


Pædagogen Jan Hauger får arbejde i en børnehave, der er tilknyttet en retspsykiatrisk sikringsanstalt for afvigende forbrydere. Jan har sine egne motiver til at søge jobbet, men opdager snart, at han ikke er den eneste, der bærer på dybe hemmeligheder.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 14. mar. 2012

Svenske Theorins nye bog henvender sig ikke kun til de krimilæsere, der har nydt hans fremragende Ølands serie. Også de, der er til mere krybende sager, vil falde for den særlige stemning, han skaber omkring den gamle slidte retspsykiatriske sikringsafdeling, Sankt Patricia.

Jan er en stille pædagog, der har vænnet sig til ensomheden. Han søger et vikariat i en specialbørnehave der ligger i forbindelse med en institution, hvor landets værste forbrydere er indsat. Stedet emmer af tavshed, ensomme skæbner og halvkvædede viser. Men Jan er også selv en mand med hemmeligheder. Og måske er det slet ikke et tilfælde, at han søgte job netop på Sankt Psyko, som stedet kaldes i folkemunde. Theorin er blevet voldsomt og berettiget rost for sin årstidsserie fra Øland, men viser med denne selvstændige udgivelse, at talentet og ambitionerne rækker længere. Sankt Psyko er en velskrevet og velkontrolleret, dunkel thriller, hvor virkemidlerne er doseret så tilpas, at den rammer en indre uro, skabt af det, vi (personerne og læserne) ikke får at vide mere end ved udpenslet rædsel.

Forfatteren skriver her på højde med sine Ølands-krimier: Skumringstimen, Natstorm og Blodlag, men den har en lidt bredere målgruppe som strækker over mod mere gotisk orienterede fans af thrillere.

Fremragende og stemningsfuld thriller der foregår i og omkring en gammel psykiatrisk sikringsanstalt, hvor landets værste forbrydere omgives af personale med helt egne hemmeligheder.


litteratursiden.dk

d. 16. apr. 2012

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 16. apr. 2012

Pædagogen Jan Hauger har en skjult dagsorden, da han søger et vikariat i børnehaven Lysningen, tilknyttet Sankt Patricias retspsykiatriske sikringsafdeling. Den prisbelønnede svenske forfatter er kend...


Berlingske tidende

d. 14. apr. 2012

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 14. apr. 2012