Bøger / faglitteratur / øvelser

Sans : en bog om mad og smag


Beskrivelse


Giv madoplevelsen et ordentligt spark opad ved at lære at udnytte sanserne lugt, følelse, lyd, udseende og smag langt bedre. For alle madinteresserede - foodies såvel som professionelle.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2020

af

af

Heidi Mørch

d. 16. nov. 2020

Giv madoplevelsen et ordentligt spark opad ved at lære at udnytte sanserne lugt, følelse, lyd, udseende og smag langt bedre. For alle madinteresserede - foodies såvel som professionelle.

Her er ingen opskrifter for dette er ikke en kogebog. Det er heller ikke en bog om kost og ernæring. Det er en bog om mad som "en oplevelse der kan bringe glæde og velbehag ind i hverdagen". Vi får at vide hvorfor mad smager godt eller ej, hvordan man får en råvare til at stimulere sanserne optimalt, hvad forskellige tilberedningsmetoder betyder og meget andet. Der er en del sanseøvelser undervejs og noteplads til tanker, oplevelser etc. Forfatteren Simon Milwertz Philipsen er kok, eddikebrygger og underviser i mad. Bogen er illustreret.

En ualmindelig vellykket lille udgivelse. En spændende og samtidig legende odysse ind i smagens verden, smukt og enkelt illustreret med Emilie Edal Nielsens akvareller.

Den helt store mester og klassiker inden for området er ubetinget Anthelme Brillat-Savarin med Smagens fysiologiNeurogastronomiKulinarisk sensorikFornemmelse for smag andre interessante titler i relation til emnet er fx Neurogastronomi, lærebogen Kulinarisk sensorik og ikke mindst Fornemmelse for smagDen helt store mester og klassiker inden for området er ubetinget Anthelme Brillat-Savarin med Smagens fysiologi andre interessante titler i relation til emnet er fx , lærebogen Kulinarisk sensorik og ikke mindst Fornemmelse for smagDen helt store mester og klassiker inden for området er ubetinget Anthelme Brillat-Savarin med Smagens fysiologi andre interessante titler i relation til emnet er fx Neurogastronomi, lærebogen og ikke mindst Fornemmelse for smagDen helt store mester og klassiker inden for området er ubetinget Anthelme Brillat-Savarin med Smagens fysiologi andre interessante titler i relation til emnet er fx Neurogastronomi, lærebogen Kulinarisk sensorik og ikke mindst .