Bøger / faglitteratur til børn / roman

Sansebørn og sansetrolde : en gør det selv bog for børn og voksne


Beskrivelse


I form af eventyret om den motorisk usikre dreng Mugge gives eksempler på øvelser, der kan gavne udviklingen af sanseintegrationen. Et teoretisk kapitel beskriver, hvorledes hjernen integrerer information fra sanserne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2011

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 20. sep. 2011

En brugsbog til forældre og diverse pædagoger, der gerne vil stimulere motorisk svage børn til at opnå bedre kontakt med deres krop.

Via en fortælling om drengen Mugge og hans leg med de 9 sansetrolde følger vi med eksemplets magt, hvordan Mugge bliver forvandlet til Smukke og opnår gode motoriske færdigheder og styr på sin fornemmelse for kroppen. Mugge er 6 år og oplever mange nederlag i sin omgang med andre mennesker, fordi han er klodset og ikke helt aldersvarende i sin motoriske formåen. Han falder ofte og virker kluntet og har svært ved at overskue kaotiske legesituationer med mange aktiviteter og støj. Ved at træne de 9 sanser (høre-, smags-, lugte-, syns- og følesansen, den 6. sans, krop- og led sansen, samt balancesansen) gennem tryg og motiverende leg, oplever Mugge en spektakulær udvikling. Der er en fin tegning over de områder i hjernen, der integrerer sanseindtryk og beskrivelse af de forskellige hjernedeles funktion. Der er også en gennemgang af de forskellige sanser, en liste over forslag til konkrete aktiviteter, der stimulerer træningen af sanserne. Forfatteren henviser også til bogens hjemmeside samt en blog, hvor meninger og erfaringer kan udveksles. Bogen er gennemillustreret af fine tegninger.

Nyere bog der også beskriver sansemotorisk udviklende lege og aktiviteter er Friske æblekinder og troldeskjul af Rosita Sloth Borén.

En fin overskuelig brugsbog til afhjælpning af lettere sansemotoriske vanskeligheder hos børn.