Bøger / skønlitteratur / roman

Sara


Beskrivelse


I midten af 1800-tallet gifter Sara sig under sin stand. Da manden dør, bliver hun - meget usædvanligt - jordemoder. Hun er stolt og selvstændig, men alligevel går ikke alle drømme i opfyldelse.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juli 2002

af

af

Anny Skov Madsen

d. 19. juli 2002

Den norske forfatters nye historiske roman foregår i Nordvestlandet i Norge i midten af 1800-tallet og handler om Ålesunds første jordemoder. Det er en bred episk fortælling om kvindeliv og samfundsliv i et socialt lagdelt samfund med traditionel mandlig dominans. Som datter af en hadet foged har Sara modtaget gode skolekundskaber, men hun løber bort med en fisker, som hun stifter familie med. Fiskeren drukner, og da Sara har et brændende ønske om at blive jordemoder, for alt for mange børn og kvinder lider og dør i barselsseng, lykkes det hende at få uddannelsen i Christiania. Hun vender tilbage til sine børn og til et barskt, men givende job som jordemoder. Sara er en stolt selvstændig kvinde med drømme om frihed, men ikke alt går som det var drømt og tænkt. I anden halvdel af bogen er det datteren Sara, der fortæller, hvad der videre skete med moderen og den lille familie. Det er en perspektivrig roman, som i tema og sprog minder om K. Ekman og H. Wassmo, med samme dybde, men den er lettere tilgængelig. Her er det levede liv med modgang, men også med tidslommer af kærlighed, venskab og frihed. En bevægende klar og engageret roman, som fortjener mange læsere - også for unge, voksne kvinder.


litteratursiden.dk

d. 31. aug. 2007

af

af

Susanne Vedel Bjernemose

d. 31. aug. 2007

Fængende, historisk slægtsroman om to kvinders skæbne i 1800-tallets Norge. En mor og datter, der begge er døbt Sara. Anbefalet af bibliotekar Susanne Vedel Skaaning, Hedensted Bibliotekerne Fogeddat...


Jyllands-posten

d. 15. okt. 2002

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 15. okt. 2002


Weekendavisen

d. 9. aug. 2002

af

af

Jens Kistrup

d. 9. aug. 2002


Standart

Årg. 16, nr. 4 (2002)

af

af

Astrid Fosvold

Årg. 16, nr. 4 (2002)