Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sarin i Saltminen


Beskrivelse


Pigen Sarin er blevet taget til fange og sat i Saltminen. Her skal hun være slave, til hun dør. Men Sarin har andre planer. Fantasy for læsere fra 8 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2009

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 24. apr. 2009

Femte bog af seks i den letlæste serie Fantasy om Sarin. Bogen egner sig til fritidslæsning for læsere fra 8-11 år samt ældre lidt usikre læsere.

Benny Bødker og illustratoren Christian Højgard har i samarbejde lavet endnu en veldrejet bog, der kan være med til at stimulere børns læselyst. Bogens komposition og indhold er spændende, og koblet med et lækkert layout bliver den som de andre i serien et sikkert hit. De mange spændende og til tider drabelige illustrationer underbygger teksten. Sarin er taget til fange, og læseren følger hende fra hvor sidste bog slap. Nu er kejserens slaver ankommet til saltminen, hvor hårdt arbejde venter. Fangevogterne er drabelige orker, der svinger pisken. Sarin bliver ved et tilfælde bekendt med en flugtmulighed. Det lykkedes hende at flygte fra minen, blive ført over den giftige flod i Svovldalen og ganske uventet blive genforenet med sin far. Teksten er sat på de let tonede dele af illustrationerne eller på hvid baggrund. Der er pæn luft mellem linjerne, hvilket gør teksten overskuelig at læse.

Bøgerne om Sarin ligner i genre og stil serien om Drageherren dog er Sarin-bøgerne en anelse lettere at læse.

Bogen henvender sig til både drenge og piger. Det er spændende fortalt fantasy med en jævnt stigende spændingskurve. Illustrationerne er flotte, og seriens layout er generelt lækkert. Omslaget viser en drabelig drage med et frådende gab, der flyver mod hovedpersonen Sarin. Et godt bud på næste frilæsningsbog.


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juli 2023

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. juli 2023

Pigen Sarin er blevet taget til fange og sat i Saltminen. Her skal hun være slave, til hun dør. Men Sarin har andre planer. Fantasy for læsere fra 8 år.

De tre sidste bøger i "Sarin-serien" kommer her i en ny-illustreret version. Sarin leder efter sine biologiske forældre, som den onde kejser har taget til fange. Overalt er der fjender, drabelige orker og magiske væsner. Men heldigvis har Sarin arvet nogle af sine forældres magiske evner. Peter Snejbjerg har tegnet illustrationerne til genudgivelserne.

Fantasy-serien om Sarin er her næsten 20 år efter sin første udgivelse stadig en god læseoplevelse for børn. Serien fortjener derfor også en opdatering med nye, indbydende illustrationer, som giver lyst til at læse bøgerne. Er du til fantasy, magiske væsner og det godes kamp mod det onde. Så er dette serien for dig. Bøgerne bør læses i rækkefølge.

En anden god fantasy-serie, som næsten lige er blevet genudgivet er Josefine Ottesens "Drageherren". Det kan også anbefales at læse forfatterens serie "Briana", der starter med Orkerne angriber.