Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sarin i Svovldalen


Beskrivelse


Sarin er på vej mod Kejserens By for at lede efter sine forældre. På rejsen møder hun Eldur, men kan hun stole på ham? Spændende fantasy for læsere fra 8 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Vibeke Axelsen

2006

I serien Ps. er her den første af i alt seks bøger i en ny letlæst serie Fantasy. Bogen kan læses fra 2. klasse (ca. 8 år), men større børn, der har brug for letlæste bøger, vil også have glæde af at læse den. Den egner sig både til skole- og folkebiblioteket, til fritidslæsning og læsetræning. Der er udarbejdet et opgaveark, der frit kan hentes på www.alinea.dk. Læseren bliver kastet ind i handlingen, da Sarin lige er flygtet fra sine plejeforældre. Lidt senere i handlingen kommer der en forklaring på hendes flugt. Hun vil til Kejserens by, hvor hendes biologiske forældre skulle være. Hun møder en mystisk, gammel mand, Eldur, som hjælper hende igennem Svovldalen, som er befolket af det onde svovlfolk. For at komme ind i Kejserens by skal man have penge. Sådanne stjæler Sarin fra Eldur, mens han stjæler hendes smykker, undtagen det vigtigste: smykket med Stjernetårnet. De skilles, og bogen slutter, da Sarin er på vej ind i Kejserens by. Handlingen er spændende, og læserne vil med garanti efterspørge fortsættelsen. Genretrækkene er tydelige. Der er godt med magi, ondt og godt, prøver m.m., der kendetegner det eventyrlige univers. Kapitlerne er overskueligt korte, teksten tydelig med "luft" på siderne, og så er bogen gennemillustreret med farveillustrationer, der tydeligt understreger tekstens tone. Jeg tror, at bogen vil være på en lang reservationsliste.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2023

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 12. maj 2023

Sarin er på vej mod Kejserens By for at lede efter sine forældre. På rejsen møder hun Eldur, men kan hun stole på ham? Spændende fantasy for læsere fra 8 år.

Det er de 3 første bind i serien om Sarin. I "Sarin i Svovldalen" er Sarin stukket af fra sine plejeforældre og mødes med Eldur på vej mod Kejserens By, hvor hun vil lede efter sine rigtige forældre. Med sig har hun et smykke med Stjerne-tårnet på. Men på vejen fanges de af Svovlfolket. I "Sarin i Kejserens By" møder Sarin Jonna og løvedrengen Nome. Hun bor på kroen hos Jonnas far Urd, som fortæller at han har fået en Ørkenjuvel af Sarins forældre for længe siden. Sarin vil gerne have fat i den, men hvordan? I "Sarin i Tågebjergene" er Sarin på flugt sammen med Nome, da de møder jægere fra Tågefolket. De fører Sarin til heksedoktoren, som afslører at hun kender Sarin og hendes forældre. Bøgerne har lixtal 10 og tegninger af Peter Snejbjerg, som har illustreret mange tegneserier samt flere bøger fra samme forfatter fx Orkerne angriber.

Virkelig god fantasy-serie i et lækkert opdateret layout med tydelig læselig skrift og nye, flotte tegninger.

Historierne er tidligere udgivet i "Ps"-serien - se fx Sarin i Svovldalen Fortællingen er den samme, kun en enkelt sætning er tilføjet i 2. del. Disse nye udgaver fremstår som "rigtige" bøger med hardcover. Til læsere af andre populære fantasy-serier som fx "Taynikma" og "Drageherren".