Bøger / skønlitteratur / roman

Satans yngel


Beskrivelse


Alma er oppe i 20'erne og hendes kæreste Tobi presser på, for at de skal have et barn. Da hun bliver gravid, tumler hun med alle mulige tanker og må samtidig lægge øre til veninden Trinas ulidelige babysnak. Bag det hele rumler tanken om at finde den ukendte far.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 5. okt. 2010

For unge kvinder i 20'erne, der overvejer at få barn eller måske lige har fået det. Vesterbro chick lit i den lidt mere rå, realistiske genre. Her handler det ikke om at shoppe, men om at blive gravid, få barn, finde ud af sig selv og komme over en elendig barndom.

Sanne Munk Jensen fortsætter her historien om Alma fra En dag skinner solen også på en hunds røv, 2007, for hvilken hun fik Gyldendals Børnebogspris. Hvor første bog om Alma gik tilbage i hendes miserable barndom med svigtende polsk mor og ustyrlig søster, får vi her mest nutid, hvor Alma er et stykke op i tyverne, snart bachelor og lægger an til barn let presset at kæresten Tobi. De studerendes og unge forældres Vesterbro er taget lige på kornet, diskussionerne og konflikterne mellem gravide Alma og Tobi, samt veninden Trina, der ved alt om børn, er fuldstændig troværdigt skildret og indimellem ubetaleligt morsomme med samme rå følsomhed, som forfatteren lagde for dagen i første bog.

Stilen fra første bog om Alma følges fint op her i en lidt mindre voldsom handling med en mere moden Alma. Forfatteren minder om en yngre Maise Njor eller Camilla Stockmann i fx Charlie hotel Oscar kilo, 2009, her er mere alvor og sårbarhed end i fx Nynne-bøgerne men en del af selvironien er den samme.

Unge studerende og forældre på Vesterbro er skildret imponerende realistisk, det er en forfatter, der kender sin generation. Morsom og sandfærdig skildring af unge sidst i 20'erne, der skal finde ud af at blive voksne.


litteratursiden.dk

d. 8. nov. 2010

af

af

Marianne Träff

d. 8. nov. 2010

Med en blanding af ’Nynnes dagbog’ og ’Anja & Victor’ serverer Sanne Munk Jensen, det at få børn – lige In your face . Debuten ’En dag skinner solen også på en hunds røv’ var fremragende. Rørend...


Berlingske tidende

d. 15. okt. 2010

af

af

Sarah Skarum

d. 15. okt. 2010


Information

d. 12. nov. 2010

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 12. nov. 2010