Bøger / faglitteratur / vejledninger

Savner du én? : guide til at hele en beskadiget relation - eller give slip


Beskrivelse


Præsentation af forskellige strategier som kan være en hjælp, når man gerne vil genoprette, forbedre - eller afslutte - en relation; med eksempler der giver helt konkrete bud på ord og sætninger der kan bruges i de forskellige situationer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2018

af

af

Hamide Kara

d. 1. okt. 2018

Guidebog med hjælp til at genoprette eller forbedre relationer. Henvender sig til læsere, som ønsker redskaber til selvudvikling og at se værdige relationer og sprogbrug i et klarere lys.

Forfatter og teolog Ilse Sand præsenterer forskellige strategier til at genoprette og/eller forbedre en relation med konkrete bud på ord og sætninger. Sand skriver, at mange har en ringe kendskab til, hvordan man kan genoprette en beskadiget relation, at det ofte handler om at man skal forklare sig. Men ifølge Sand gør forklaringen det værre, da der findes langt bedre strategier til at håndtere en situation. I kapitler som "Undersøg dit eget indre", "Gæt en skjult årsag", "Giv noget godt, selv hvis du går" mfl. skriver Sand, at den enkeltes trivsel afhænger af de relationer, man indgår i. I bogen finder man en deltaljeret indholdsfortegnelse, hvert kapitel afsluttes med øvelser og sidst i bogen er der en test, hvor læseren kan måle sin egen villighed til at nå den, som savnes.

Sand trækker på sine erfaringer som psykoterapeut og skriver i et letforståeligt sprog. Både indholdet og sproget gør bogen interessant og lærerig. Som læser vender man blikket indad og tænker på, hvordan man egentligt håndterer sine relationer og om man evt. skal vælge at give slip. Selv hvis man beslutter at slippe, er der hjælp at hente. For man har et valg og bogens mange øvelser kan støtte beslutningen.

En anden selvhjælpsbog om sproget som styrkende værktøj for relationer er: Kærligt talt.