Bøger / skønlitteratur / roman

Scarpetta-faktoren : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Et mord på en ung kvinde og en anden kvindes forsvinden fører retsmedicineren Kay Scarpetta ind i en sag, som tager en uhyggelig retning da gamle fjender dukker op i horisonten.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 12. jan. 2011

Cornwells serie med den aktive retsmediciner, Kay Scarpetta i hovedrollen er hermed nået til nr. 17 i serien, så de trofaste læsere ved efterhånden selv, hvem de er. Nye vil få en langt større oplevelse ved at starte med seriens første bind og så arbejde sig gennem hele balladen.

Scarpetta er i New York, hvor to kvindemord flettes sammen, samtidig med at Scarpetta efterhånden er ved at etablere sig som tv-kendis. Som sædvanligt har Cornwell tjek på det kriminaltekniske og styrer sikkert de mange forskellige handlingsspor uden at miste tempo eller spænding. Person- og miljøbeskrivelserne virker til gengæld efterhånden lidt rutineprægede, men faste læsere vil genkende de gennemgående personer med Scarpetta, Lucy, Benson i front, mens nye vil have vanskeligt at overskue de mange indviklede relationer, som ofte tager afsæt i hændelser i tidligere bøger i serien.

Serien med Scarpetta er efterhånden et veletableret brand på krimiscenen, og dette 17. bind befæster på godt og ondt det ry, serien har vundet.

Den 17. bog med retsmedicineren Kay Scarpetta i hovedrollen, følger den bane, de tidligere bøger har tegnet. Dvs. spændende og indviklet, men efterhånden også lidt rutinepræget.


Berlingske tidende

d. 28. jan. 2011

af

af

Jan Hedegaard

d. 28. jan. 2011


Politiken

d. 12. feb. 2011

af

af

Mette Højbjerg

d. 12. feb. 2011